Αθλητισμος

Ο viral Τούρκος σκοπευτής είπε το ήρεμο ύφος του έκρυβε τις «καταιγίδες που μαίνονταν μέσα του»

Ο Γιουσούφ Ντικέτς ενθουσίασε το διαδίκτυο με την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Γιουσούφ Ντικέτς: Ο Τούρκος σκοπευτής είπε η ήρεμη συμπεριφορά του έκρυβε τις «καταιγίδες που μαίνονταν μέσα του»

Σε μια από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 πρωταγωνίστησε ο Τούρκος σκοπευτής Γιουσούφ Ντικέτς.

Χάρη στο απόλυτα ήρεμο ύφος του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Γιουσούφ Ντικέτς έγινε viral, αλλά ο ίδιος είπε ότι υπήρχαν «καταιγίδες» μέσα του την ώρα του τελικού της σκοποβολής.

Γιουσούφ Ντικέτς: Μαίνονταν καταιγίδες μέσα μου

Ο Γιουσούφ Ντικέτς κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό αγώνισμα 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι με την Σεββάλ Ιλάιντα, μετά την ήττα με 16-14 στον τελικό από τη Σερβία και τους Ζοράνα Αρούνοβιτς και Νταμίρ Μίκετς.

Η φωτογραφία που τον δείχνει να πυροβολεί έχοντας το άλλο χέρι του αδιάφορα χωμένο στην τσέπη του, προκάλεσε αίσθηση και συγκέντρωσε πλήθος θαυμαστών στο διαδίκτυο, ενώ τον μιμήθηκε ακόμη και ο Αρμάντ Ντουπλάντις, όταν έκανε το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ 6,25 μ. στο άλμα επί κοντώ

Ο 51χρονος Ντικέτς απέφυγε τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που έφεραν οι άλλοι αθλητές, δεν είχε φακό για μεγαλύτερη ακρίβεια, ειδικά γυαλιά ή κράνη για την αποφυγή του θορύβου που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί του. Αγωνίζεται με απλά γυαλιά και τις κλασικές κίτρινες ωτοασπίδες.

«Εκείνη τη στιγμή, όλοι λένε ότι φαινόμουν πολύ ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα, μαίνονταν καταιγίδες μέσα μου», είπε ο Ντικέτς, πρώην αξιωματικός της Τουρκικής Χωροφυλακής.

«Νομίζω ότι η πόζα μου στη σκοποβολή αντιπροσώπευε πολύ καλά το Ολυμπιακό πνεύμα: το δίκαιο παιχνίδι, η απλότητα, η σαφήνεια και η φυσικότητα. Γι' αυτό τράβηξε τόση προσοχή».

Το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

Η φήμη του Ντικέτς ενισχύθηκε περαιτέρω από τις αλληλεπιδράσεις του με τον Έλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Μοιράζοντας μια φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντικέτς είπε: 

«Γεια σου Έλον, πιστεύεις ότι τα μελλοντικά ρομπότ μπορούν να κερδίσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα χέρια στις τσέπες; Τι θα λέγατε να το συζητήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, την πολιτιστική πρωτεύουσα που ενώνει τις ηπείρους; @elonmusk».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας απάντησε με τη σειρά του: «Τα ρομπότ θα χτυπούν το κέντρο κάθε φορά».

Για τη μίμηση της χαρακτηριστικής του πόζας από τον Σουηδό Ντουπλάντις μετά τη δική του νίκη όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, ο Ντικέτς τόνισε:

«Είναι ωραίο να βλέπεις ότι οι καλοί άνθρωποι νιώθουν κοντά ο ένας στον άλλο».

 Όσον αφορά τους στόχους της καριέρας του, ο Γιουσούφ Ντικέτς δήλωσε με σιγουριά: «Η συναθλήτριά μου και εγώ θα πάρουμε το χρυσό στους Αγώνες του Λος Άντζελες 2028».

Ανέφερε παράλληλα ότι είπε στον χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Σέρβο Νταμίρ Μίκετς: «Σου έχω δανείσει το χρυσό μετάλλιο μόνο μέχρι το 2028»