Αθλητισμος

CrossFit Games 2024: 28χρονος αθλητής πνίγηκε στα 100 μ. πριν τον τερματισμό

Στο βίντεο φαίνονται οι αθλητές να πλησιάζουν το τέρμα, όταν ξαφνικά ο 28χρονος βυθίζεται και χάνεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λάζαρ Ντούκιτς πνίγηκε στα 100 μ. πριν τον τερματισμό σε αγώνα
Ο Λάζαρ Ντούκιτς πνίγηκε στα 100 μ. πριν τον τερματισμό σε αγώνα © X

CrossFit Games 2024: Ο αθλητής Λάζαρ Ντούκιτς πνίγηκε στα 100 μ. πριν τον τερματισμό - Τι υποστηρίζουν οι διοργανωτές για την ύπαρξη διασωστών στο σημείο

Ο Λάζαρ Ντούκιτς στα 28 του χρόνια βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια αγώνων κολύμβησης των CrossFit Games 2024 στο Τέξας. Ο Σέρβος αθλητής, που έπαιρνε μέρος σε αγώνες κολύμβησης, βυθίστηκε κάτω από το νερό και ανασύρθηκε νεκρός μία ώρα αργότερα. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Λάζαρ Ντούκιτς άρχισε να πνίγεται περίπου στα 100 μέτρα πριν τον τερματισμό του αγωνίσματος των 800 μέτρων κολύμβησης στη λίμνη Μαρίν Κρικ. Κάποιος από τους θεατές προσπάθησε να τον βοηθήσει, όμως ένας διασώστης που βρισκόταν πάνω σε μία σανίδα του paddle τον απομάκρυνε από το σημείο, μην έχοντας προφανώς αντιληφθεί τι συνέβη.

Μάλιστα, το ελικόπτερο του CBS News Texas κατέγραψε τους διασώστες να βγάζουν ένα πτώμα από το νερό και να το βάζουν σε ειδικό σάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο δεν βρισκόταν ναυαγοσώστης, αν και οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι στο σημείο υπήρχε προσωπικό ασφαλείας. Στο βίντεο φαίνονται οι αθλητές να πλησιάζουν το τέρμα, όταν ξαφνικά ο 28χρονος βυθίζεται και χάνεται.

«Η ευημερία των αθλητών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός», σημείωσε η CrossFit σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω GoFundMe δημιουργήθηκε λογαριασμός στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 140.000 δολάρια για την οικογένεια του Ρούκιτς. Ήταν η πρώτη φορά που οι αγώνες CrossFit Games διεξάγονται στο Fort Worth. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.