Αθλητισμος

Ηττήθηκε στους «8» της πάλης ο Κουρουγκλίεβ - Διατηρεί ελπίδες για χάλκινο μέσω ρεπεσάζ

Τα σενάρια για το χάλκινο μετάλλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ηττήθηκε ο Κουρουγκλίεβ - Τα σενάρια για το χάλκινο μετάλλιο

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ βρήκε... νωρίς μεγάλο αντίπαλο στον δρόμο του, και συγκεκριμένα στους «8» της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να ελπίζει τώρα μόνο να έχει δεύτερη ευκαιρία σε επαναληπτικό. Ο «ασημένιος» στο Τόκιο στα 86κ. και «χρυσός» στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα 74κ., Χασάν Γιαζντανιτσαράτι, από το Ιράν νίκησε τον Κουρουγκλίεβ, με 9-4.

Ο Ιρανός προηγήθηκε με 1-0, για να του κάνει λαβή και να τον θέσει εκτός απαντώντας με 4 βαθμούς και να προηγηθεί με 4-1 ο Έλληνας παλαιστής. Η συνέχεια, όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον Χασάν Γιαζντανιτσαράτι που εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί, θα βρει αντίπαλο τον Μάιλς Νάζεμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο.

Τα σενάρια για το χάλκινο μετάλλιο

Αν ο Ιρανός νικήσει τον Αμινέ και προκριθεί στον τελικό, τότε ο Κουρουγκλίεβ θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ, έχοντας μία ακόμη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο. Οι ημιτελικοί ξεκινούν σήμερα στις 19:15, με πρώτο ζευγάρι τους Άαρον Μαρκέλ Μπρούκς (ΗΠΑ)-Μαγκομέντ Ελντάροβιτς Ραμαζάνοφ (Βουλγαρία) και δεύτερο ζευγάρι αυτό με ελληνικό ενδιαφέρον ανάμεσα στον Μάιλς Νάζεμ Αμινέ (Σαν Μαρίνο) και τον Χασάν Γιαζντανιτσαράτι (Ιράν).

Στα προημιτελικά, ο Μάιλς Νάζεμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο, μετά από συγκλονιστική μάχη, νίκησε τον Αζέρο Οσμάν Νουρμαγκομέντοφ. Ο Αμινέ είχε προηγηθεί με 14-8, αλλά ο Νουρμαγκομέντοφ τα έδωσε όλα για να τον απειλήσει. Μετά το 14-12, όμως, ο Αμινέ έκανε ό,τι χρειαζόταν για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Στα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών, ο Αμερικανός Άαρον Μαρκέλ Μπρούκς ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ιάπωνα Χαγιάτο Ισιγκούρο, με 11-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου αντίπαλο θα βρει τον Βούλγαρο Μαγκομέντ Ελντάροβιτς Ραμαζάνοφ, ο οποίος πήρε τη νίκη, με πτώση (4-1), επί του Ουζμπέκου Γιαβραίλ Σαπίεφ.