Αθλητισμος

Κατερίνα Στεφανίδη: «Θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν με άφησε το πόδι μου»

Όσα δήλωσε η Ελληνίδα άλτρια μετά τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Στεφανίδη
Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε στην 9η θέση και αποχωρεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες © ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κατερίνα Στεφανίδη: «Θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν με άφησε το πόδι μου»

Η Κατερίνα Στεφανίδη σημείωσε ότι μπορούσε να περάσει και τα 4.80 μέτρα, ωστόσο δεν την βοήθησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d39y54ftr99t)

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την ένατη θέση, μετά από την παρουσία της στον τελικό του άλματος επί κοντώ και, παρότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, σημείωσε ότι έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοσή της.

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αθλήτριες σε υψηλότερο επίπεδο από εκείνη, ενώ εξήγησε ότι η «καρδιά του πρωταθλητή» επιθυμεί να είναι και ευγνώμων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη

Για την εμφάνισή της στον τελικό: «Έχω να κάνω ουσιαστικό αγώνα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, λόγω ενός τραυματισμού. Πήδηξα ό,τι έχω πηδήξει φέτος. Το είχα και το 4.80, αλλά πήγε στο 4.85 για τα μετάλλια. Οπότε νομίζω καλύτερα που δεν το πέρασα το 4.80 (σ.σ. γέλια). Νομίζω ότι το λάθος στο πρώτο άλμα με ξύπνησε και με έβαλε μέσα στον αγώνα».

Για την εμπειρία της στο Παρίσι: «Για εμένα είναι οι τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Προφανώς μπορώ να πω ότι περάσαμε καλύτερα από ότι στο Τόκιο, ήταν καλύτερο από αυτό που ζήσαμε στο Τόκιο. Μου θύμισαν τους αγώνες του Λονδίνου».

Για την καρδιά του πρωταθλητή που δεν σταματά ποτέ: «Η καρδιά του πρωταθλητή θέλει να είναι και ευγνώμων κάποιες φορές. Για εμένα είναι τρίτος ολυμπιακός τελικός. Σε τρεις ολυμπιακούς τελικούς έχω πηδήξει πάνω από 4.70. Νομίζω δεν είναι κάτι που μπορούν να το πουν πολλές κοπέλες. Θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν με άφησε αυτή τη φορά το πόδι μου, το άλλο αυτή τη φορά (σ.σ. γέλια)».

Για το αν είναι ικανοποιημένη με το πώς αγωνίστηκε: «Ο καθένας όταν έρχεται σε έναν αγώνα, ξέρει σε τι επίπεδο βρίσκεται. Κάποιες κοπέλες ήταν πολύ καλύτερες από εμένα. Ίσως να είχα το 4.80, το 4.85 δεν ξέρω. Είμαι ευχαριστημένη από το πώς αγωνίστηκα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.