Αθλητισμος

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα πάρει το «σπίτι της γυμναστικής» στο ΟΑΚΑ

«Αισθάνομαι όμορφα, αλλά χρειάζομαι ξεκούραση», δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια θα πάρει το «σπίτι της γυμναστικής» στο ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) έφτασε ο τρεις φορές ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας από το Παρίσι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λευτέρης Πετρούνιας: Αισθάνομαι όμορφα, αλλά χρειάζομαι όμως λίγη ξεκούραση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αφιέρωσε το τρίτο του μετάλλιο σε όλους όσους τον αγαπάνε και τόνισε ότι η στήριξη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη. «Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και έτσι τούς το αφιερώνω», πρόσθεσε.

«Αισθάνομαι όμορφα, περήφανος τρισευτυχισμένος. Χρειάζομαι όμως λίγη ξεκούραση, ήταν τριετία με πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες τις οποίες ξεπεράσαμε», δήλωσε.

© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η πρώτη του σκέψη κατά την προσγείωση από τους κρίκους ήταν «την πατήσανε οι Κινέζοι», αλλά δεν βγήκε κι έτσι η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα μετάλλιο», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

«Μού ζητήθηκε και το παρέδωσα. Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος αλλά πρώτη φορά υπήρχε τόσο ωραίο κλίμα, ο ένας στήριζε τον άλλον κι έγινε σωστά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Σε ερώτηση για τέταρτο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε ότι από την επόμενη ημέρα σκεφτόταν για το πρόγραμμα και την επιστροφή του, αφού όμως πρώτα κάνει διακοπές.

© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Γιάννης Βρούτσης: Λευτέρη σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που συνόδευε τον ολυμπιονίκη δήλωσε:

«Με αισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης και μεγάλης περηφάνιας υποδεχόμαστε σήμερα στην πατρίδα μας τον μεγάλο Ολυμπιονίκη, παγκοσμίου εμβέλειας, τον δικό μας άνθρωπο, τον Λευτέρη Πετρούνια. Λευτέρη σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής Πολιτείας.

Συμβολικά γι’ αυτό που κάνεις για την πατρίδα, για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, στο σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό ποδηλατοδρόμιο, από τον Δεκέμβριο που ολοκληρώνεται, παρουσία του Πρωθυπουργού θα έχει το όνομά σου: Λευτέρης Πετρούνιας. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας».

© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI