Αθλητισμος

Η 17χρονη Quan Hongchan πέτυχε το απόλυτο 10 στην πρώτη της κατάδυση και πήρε το χρυσό μετάλλιο

Γιατί όλοι μιλούν για την προπονήτριά της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Quan Hongchan: Η 17χρονη πέτυχε το απόλυτο 10 στην πρώτη της κατάδυση - Η κατάκτηση του χρυσού και η ξεχωριστή παρουσία της προπονήτριάς της

Η 17χρονη Quan Hongchan από την Κίνα κατέκτησε στην πρώτη από τις πέντε προσπάθειές της στην κατάδυση το απόλυτο 10 και δεν άργησε να κάνει δικό της το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, το δεύτερο στην καριέρα της.

Και οι επτά κριτές στις καταδύσεις της έδωσαν βαθμολογία «10» στην πρώτη της κιόλας προσπάθεια. «Πιστεύω ότι το να σκοράρεις 10 είναι απίστευτο», είπε η Quan Hongchan και πρόσθεσε ότι «το συναίσθημα ήταν σούπερ». Η 17χρονη αθλήτρια τερμάτισε με 425,60 πόντους από πέντε καταδύσεις.

Quan Hongchan: Η υπόσχεση που της έδωσε ο αδελφός της

Όταν η Quan Hongchan ρωτήθηκε τι ήθελε μετά την κατάκτηση του Παρισιού, απάντησε: «Να πάω σπίτι!». Ο αδερφός της, ο οποίος ήταν παρών στο στάδιο για να παρακολουθήσει τον τελευταίο θρίαμβο της αδερφής του, έκλαψε όταν τη συνάντησε μετά την απονομή του μεταλλίου. «Θα ετοιμάσω το bai qie ji (παραδοσιακό κινέζικο κοτόπουλο ποσέ) πίσω στο σπίτι», της υποσχέθηκε. 

Λίγο πριν τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα βίντεο του Quan έγινε viral στο Xiaohongshu. Κάθισε στα αποδυτήριο μετά την προπόνηση, στράφηκε στην κάμερα και είπε: «Ολυμπιακοί του Παρισιού; Πανεύκολο». 

Η συγκινητική αγκαλιά της προπονήτριας της Quan Hongchan

Τις τελευταίες ώρες, όλοι μιλούν και για την προπονήτρια της 17χρονης αθλήτριας, μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη συγκινητική αγκαλιά που έκαναν οι δύο γυναίκες λίγες στιγμές μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. «Αφού ο Quan Hongchan κέρδισε το χρυσό, η Chen Ruolin την αγκάλιασε και σκούπισε διακριτικά τα δάκρυά της, με την πλάτη της στην κάμερα. Μπορείς να πεις ότι είναι μια εξαιρετικά αφοσιωμένη προπονήτρια», έγραψε χρήστης σε κοινωνικό μέσο της Κίνας. 

H Chen ήταν και η ίδια μια εξαιρετική αθλήτρια, η οποία ξεκίνησε σε ηλικία πέντε ετών και κέρδισε πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια για την Κίνα μεταξύ 2008 και 2016. H Chen αποσύρθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο λόγω τραυματισμών στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αλλά το 2021 ανέλαβε το ρόλο του προπονητή στην εθνική ομάδα.

Με πληροφορίες από AP και South China Morning Post