Αθλητισμος

Άνταμ Πίτι: Αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων βρήκαν σκουλήκια στο φαγητό τους

Σοβαρή καταγγελία από τον Βρετανό Ολυμπιονίκη - Νέο πρόβλημα και στον Σηκουάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητής υποστηρίζει ότι βρέθηκαν σκουλήκια στο φαγητό - Παράπονα για το Ολυμπιακό Χωριό από τον Άνταμ Πίτι.
Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Άνταμ Πίτι δήλωσε ότι αθλητές βρήκαν σκουλήκια στο φαγητό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 © EPA/Franck Robichon

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητής υποστηρίζει ότι βρέθηκαν σκουλήκια στο φαγητό - Παράπονα για το Ολυμπιακό Χωριό από τον Άνταμ Πίτι.

Σοβαρές κατηγορίες για την ποιότητα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 διατυπώνει Βρετανός αθλητής.

Ο κολυμβητής Άνταμ Πίτι ισχυρίστηκε ότι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έχουν βρει σκουλήκια στο φαγητό τους, καθώς επέκρινε την ανεπαρκή τροφοδοσία στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Καταγγελία για σκουλήκια στο φαγητό

Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης διαμαρτυρήθηκε για την ποσότητα και την ποιότητα του προσφερόμενου φαγητού, καθώς όπως είπε αυτό θα επηρεάσει τις επιδόσεις των αθλητών.

«Η τροφοδοσία δεν είναι αρκετά καλή για το επίπεδο που αναμένεται να αποδώσουν οι αθλητές», δήλωσε ο Πίτι στο i. «Πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο Τόκιο το φαγητό ήταν απίστευτο. Στο Ρίο ήταν απίστευτο. Αλλά αυτή τη φορά; Δεν υπήρχαν αρκετές επιλογές πρωτεϊνών, οι ουρές ήταν μεγάλες, αναμονή 30 λεπτών για φαγητό επειδή δεν υπάρχει σύστημα».

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων βιωσιμότητας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο το 60% όλων των γευμάτων να είναι χωρίς κρέας και το ένα τρίτο με βάση τα φυτά, αλλά ο Πίτι δήλωσε ότι αυτό δεν του βγήκε σε καλό. «Το αφήγημα της βιωσιμότητας έχει απλώς επιβληθεί στους αθλητές», είπε. «Θέλω κρέας, χρειάζομαι κρέας για να αποδώσω και αυτό τρώω στο σπίτι, οπότε γιατί να αλλάξω;

»Μου αρέσει το ψάρι και ορισμένοι βρίσκουν σκουλήκια στα ψάρια. Ποιο είναι το πρότυπο όταν φιλοξενούμε τους καλύτερους των καλύτερων στον κόσμο και δεν τους ταΐζουμε το καλύτερο».

Πώς απαντούν οι διοργανωτές στην καταγγελία του Πίτι

Εκπρόσωπος του «Παρίσι 2024» δήλωσε στο i: «Ακούμε τους αθλητές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλιά τους. Από τα εγκαίνια του χωριού, ο συνεργάτης μας εργάζεται προληπτικά για την προσαρμογή των προμηθειών στην αυξανόμενη χρήση των εστιατορίων του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και στην κατανάλωση από τους αθλητές που παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες. Ως αποτέλεσμα, οι ποσότητες ορισμένων προϊόντων έχουν αυξηθεί σημαντικά και έχει αναπτυχθεί πρόσθετο προσωπικό για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών».

Σηκουάνας: Ακυρώθηκε η προπόνηση της μαραθώνιας κολύμβησης

Στο μεταξύ, η σημερινή προπόνηση στον Σηκουάνα για τους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας ακυρώθηκε, καθώς το νερό στον περίφημο ποταμό ήταν ακατάλληλο για κολύμπι, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Αυτή είναι η πέμπτη προπόνηση που ακυρώνεται από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με τις τέσσερις πρώτες να αφορούν στο τρίαθλο. Όπως είναι γνωστό, οι αγώνες του τριάθλου ανδρών αναβλήθηκαν κατά μία ημέρα.

Αρκετοί τριαθλητές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για αυτές τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις, αλλά και για την αβεβαιότητα σχετικά με την διεξαγωγή των αγώνων στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Για να μπορούν οι αθλητές να κολυμπούν, οι αρχές παρακολουθούν στενά δύο επίπεδα βακτηρίων στα κόπρανα: αυτό των βακτηρίων E. Coli και αυτό των εντερόκοκκων.

Τη Δευτέρα, η οργανωτική επιτροπή ανέφερε ότι οι τριαθλητές είχαν ενημερωθεί πριν από τον αγώνα μεικτής σκυταλοδρομίας, για τις αναλύσεις του νερού, συμπεριλαμβανομένης της υπέρβασης των ρυθμιστικών επιπέδων που μετρήθηκαν από ένα εργαστήριο σε ένα από τα τέσσερα σημεία δοκιμής.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.