Αθλητισμος

Λουάνα Αλόνσο: Ποια είναι η 20χρονη κολυμβήτρια που φέρεται να απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό

Κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» η αθλήτρια της Παραγουάης - Τι απαντά η ίδια

Newsroom
20’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Λουάνα Αλόνσο φέρεται να απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» - Η απάντηση της Παραγουανής κολυμβήτριας

Απρόοπτη εξέλιξη είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 για την Παραγουανή κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο.

Λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, η 20χρονη αθλήτρια φέρεται να κλήθηκε να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun τη Δευτέρα.

Η Λουάνα Αλόνσο και το «ακατάλληλο περιβάλλον» στο Ολυμπιακό Χωριό

Η Λουάνα Αλόνσο, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κολύμβηση μετά την αποτυχία της να προκριθεί στον ημιτελικό των 100μ. στο αγώνισμα της πεταλούδας γυναικών, δημιουργούσε «ακατάλληλο περιβάλλον» στην ομάδα της Παραγουάης, δήλωσε η Λαρίσα Σέρερ, επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. Η Σέρερ αναγνώρισε τη συνεργασία της Αλόνσο για την οικειοθελή αποχώρησή της από το Ολυμπιακό Χωριό.

Παρά τη δήλωσή της ότι αποσύρεται από τις αθλητικές διοργανώσεις, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Αλόνσο είχε παραμείνει στο Ολυμπιακό Χωριό. Τα μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης σημείωναν ότι περνούσε χρόνο στη Ντίσνεϊλαντ αντί να υποστηρίζει τους συναθλητές της, γεγονός που δυσαρέστησε την Ολυμπιακή ηγεσία της χώρας.

Επιπλέον, η Daily Mail ανέφερε ότι τα «λιτά ρούχα της και οι συναναστροφές της με άλλους αθλητές» είχαν γίνει αντιπερισπασμός.

Είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την κολύμβηση

Η Αλόνσο τερμάτισε έκτη στη σειρά της με χρόνο 1:03.09, πιο αργή από το 1:00.37 που είχε τερματίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από τρία χρόνια. Οι Αμερικανίδες κολυμβήτριες Τόρι Χούσκε και Γκρέτσεν Γουόλς εξασφάλισαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα.

Στο τέλος του αγώνα, η Αλόνσο ανακοίνωσε την αποχώρησή της στο Instagram, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές της και ζητώντας συγγνώμη από την Παραγουάη. Μοιράστηκε ένα συναισθηματικό μήνυμα στο οποίο έκανε αναδρομή στην καριέρα της, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες που της πρόσφερε η κολύμβηση.

«Κολύμβηση: Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να ονειρεύομαι, μου διδάξατε να αγωνίζομαι, να προσπαθώ, επιμονή, θυσία, πειθαρχία και πολλά άλλα πράγματα», έγραψε η Αλόνσο, συνοδεύοντας την ανάρτηση με φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Σας έδωσα μέρος της ζωής μου και δεν θα το άλλαζα αυτό με τίποτα στον κόσμο».

Η Αλόνσο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αποσύρεται από το άθλημα σε μια ανάρτηση στο Instagram τον περασμένο μήνα, υπονοώντας ότι το Παρίσι 2024 θα αποτελούσε την τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ κάνοντας τατουάζ με τους Ολυμπιακούς δακτυλίους στον γοφό της.

Η Αλόνσο, η οποία στο παρελθόν κολυμπούσε για το κολέγιο Virginia Tech και αργότερα μεταγράφηκε στο SMU, είχε ένα επιτυχημένο 2023, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα 100μ. και 200μ. πεταλούδα και συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα NCAA.

Με στόρι στο Instagram, η Λουάνα Αλόνσο απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό © Instagram/Luana Alonso

Η απάντηση της Λουάνα Αλόνσο στα δημοσιεύματα

Απαντώντας στις φήμες ότι την έδιωξαν, η Αλόνσο απέρριψε τους ισχυρισμούς μετά την επιστροφή της στις ΗΠΑ.

«Ήθελα απλώς να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν με πέταξαν έξω ή με απέβαλαν από πουθενά, παρακαλώ σταματήστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες.

Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση, αλλά δεν πρόκειται να αφήσω ούτε τα ψέματα να με επηρεάσουν», ανέφερε σε στόρι που δημοσίευσε στο Instagram η Λουάνα Αλόνσο.