Αθλητισμος

Το «ευχαριστώ» του Εμμανουήλ Καραλή στους Έλληνες - «Τώρα όλη η υποστήριξη στον Μίλτο»

«Αυτό το μετάλλιο είναι δικαίωση για εμένα» δηλώνει ο χάλκινος Ολυμπιονίκης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εμμανουήλ Καραλής: Το «ευχαριστώ» του χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Έλληνες και η υποστήριξη στον Μίλτο Τεντόγλου

Συγκινημένος, αλλά πάντα χαμογελαστός, ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το χάλκινο μετάλλιο που έλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να είχε άγχος, αλλά η αυτοπεποίθησή του τον έκανε να πιστεύει ότι «αυτό το μετάλλιο είναι δικό μου». 

«Είναι σπουδαίος αγώνας, ένα χάλκινο μετάλλιο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου. Αυτή είναι μία αρχή για πολύ μεγάλα πράγματα», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και πρόσθεσε αναφερόμενος στον χθεσινό αγώνα: «Σίγουρα είχα άγχος, αλλά είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πίστευα ότι αυτό το μετάλλιο είναι δικό μου. Δεν ήθελα να φύγω ξανά με 4η θέση, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό το μετάλλιο είναι δικαίωση για εμένα».

Εμμανουήλ Καραλής: Το σημαντικότερο είναι ότι ήμουν δίπλα με τον άνθρωπό μου

Όσο για τις σκέψεις που έκανε όταν αγωνιζόταν ο αθλητής από τις Φιλιππίνες, ο αποκλεισμός του οποίου θα του χάριζε και μαθηματικά ένα ολυμπιακό μετάλλιο, ο Εμμανουήλ Καραλής παραδέχθηκε ότι όταν βρέθηκε κοντά στον πατέρα του «σκεφτόμουν πολλά σενάρια. Το σημαντικότερο είναι ότι ήμουν δίπλα με τον άνθρωπό μου και ήταν μία στιγμή που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου. Σίγουρα είναι μεγάλη η προσμονή μέχρι την απονομή του μεταλλίου. Προσπαθώ να μείνω προσγειωμένος μέχρι την ώρα της απονομής. Θέλω να το ευχαριστηθώ και να ζήσω αυτήν τη μοναδική στιγμή».

Όπως εκμυστηρεύτηκε δεν έχει κλάψει ποτέ πάνω στον αγώνα, όμως, εχθές «μου βγήκε όλη αυτή η πίεση. Είναι κάτι που το... ευχαριστήθηκα!»

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που παρακολουθεί τις προσπάθειες τις δικές μου και όλων των αθλητών. Ο,τι υποστήριξη είχα όλες αυτές τις ημέρες να τη δώσει τώρα στον Μίλτο (σ.σ. Τεντόγλου), στην ομάδα μπάσκετ και σε όλη την ελληνική αποστολή. Ειλικρινά τους ευχαριστώ πάρα πολύ», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Εμμανουήλ Καραλής σε όλους τους Έλληνες.