Αθλητισμος

Για τη Βούλα μας ρε γαμώτο…

Το αφιέρωμα του Debut.gr

Debut
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βούλα Πατουλίδου: Σαν σήμερα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 - Το αφιέρωμα του Debut.gr

Πέρασαν 32 ολόκληρα χρόνια από εκείνον τον Αύγουστο του 1992 όταν έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη και η περηφάνια ακόμα μένει... Aπό τότε πόσα άλλαξαν μα εκείνη παρέμεινε η ίδια… Το Debut.gr θυμάται και τιμά την αγαπημένη Βούλα Πατουλίδου.

Η Βούλα Πατουλίδου δεν είναι η μοναδική περίπτωση γυναίκας που προσπάθησε να βρει την ταυτότητα της στον αθλητικό και μη κόσμο. Όμως είναι από τις ελάχιστες προσωπικότητες που πέραν της καθολικής αποδοχής που γνώρισαν ταυτίστηκαν τόσο έντονα με την αυθεντικότητα, τη μαχητικότητα, το πείσμα, τον αέναο αγώνα να πετύχεις το αδύνατο. Ή αυτό που μοιάζει αδύνατο. Πράγματα τα οποία εκπροσώπησε και με το παραπάνω στη διάρκεια της αγωνιστικής της πορείας.

Μιας πορείας γεμάτη τραυματισμούς, δυσκολίες, απογοητεύσεις αλλά και μια σπουδαία στιγμή. Η οποία από μόνη της αρκούσε για να περάσει στην αθλητική αθανασία. Όταν το 1992 έγινε το πρόσωπο μιας Ολυμπιάδας και συνέδεσε το όνομα της με μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ιστορίας τους. Χαρίζοντας παράλληλα εθνική υπερηφάνεια σε έναν ολόκληρο λαό. Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή επέτειο των 30 χρόνων από τον θρίαμβο της στη Βαρκελώνη, το Debut.gr θυμάται την καριέρα της Βούλας Πατουλίδου.

Διαβάστε το αφιέρωμα του debut.gr στη Βούλα Πατουλίδου