Αθλητισμος

Πετρούνιας: Τρίτος στη λίστα με τα ελληνικά μετάλλια, πίσω από Δήμα και Τσικλητήρα

Στο Λος Άντζελες το 2028 θα έχει την ευκαιρία να ανεβεί στην κορυφή

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πετρούνιας: Τρίτος στη λίστα με τα ελληνικά μετάλλια, πίσω από Δήμα και Τσικλητήρα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έφτασε τα 3 στην σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Πετρούνιας: Χρειάζομαι ένα διάλειμμα για την οικογένεια μου, αλλά δεν σταματώ εδώ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κέρδισε το χρυσό το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο και ακολούθησαν 2 χάλκινα στο Τόκιο (2020) και στο Παρίσι (2024). Με τα 3 μετάλλια ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πλέον στη 3η θέση του πίνακα των αθλητών με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην 1η είναι φυσικά ο Πύρρος Δήμας με 4 μετάλλια. Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια (1992, 1996, 2000) και έκλεισε την τεράστια καριέρα του το 2004 στην Αθήνα με το χάλκινο μετάλλιο.

Τέσσερα μετάλλια έχει και ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας. Ο μυθικός αθλητής από την Πύλο κατέκτησε το 1908 στο Λονδίνο δύο ασημένια μετάλλια στο ύψος άνευ φόρας και στο μήκος άνευ φόρας και το 1912 στη Στοκχόλμη πήρε το χρυσό στο μήκος άνευ φόρας και το χάλκινο στο ύψος άνευ φόρας.

Ο Πύρρος Δήμας είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει μετάλλιο σε 4 διαφορετικές διοργανώσεις και μόνο ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να τον απειλήσει στο Λος Άντζελες το 2028.

Πάντως μετά το μετάλλιο στο Παρίσι ο Πετρούνιας ξεκαθάρισε: «Αν έχω στόχο το Λος Άντζελες; Οπωσδήποτε, χρειάζομαι ένα διάλειμμα να αφιερώσω στην οικογένεια μου, αλλά δεν σταματώ εδώ. Ο Αρμένιος που αγωνίστηκε σήμερα είναι 37 κι αν είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θα διεκδικούσε μετάλλιο. Εγώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι 37, αλλά με ευνοεί ότι αλλάζει ο κώδικας της γυμναστικής υπέρ μου καθώς μειώνονται δύο ασκήσεις και θεωρώ ότι θα μπορώ να κάνω μια άριστη εξέλιξη. Θα δούμε αυτή τη χρονιά τους αντιπάλους μου και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ασυναγώνιστο».