Αθλητισμος

«Πέταξε» στο Παρίσι ο σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής - Χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ

Στο πάνθεον των Ολυμπιακών Αγώνων ο Manolo με το πρώτο του μετάλλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εμμανουήλ Καραλής: Ολυμπιονίκης στο Παρίσι - Στο πάνθεον των Ολυμπιακών Αγώνων ο Manolo με το πρώτο του μετάλλιο 

Σπουδαίος, ιπτάμενος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παρίσι που έγραψε ιστορία. Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στο άλμα επί κοντώ.

Ο Καραλής με επίδοση τα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, πήρε την 3η θέση και χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο (ένα ασημένιο και 5 χάλκινα) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Πέταξε» στο Παρίσι ο σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής

Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά. 

Ο Εμμανουήλ Καραλής παρουσιάστηκε σε τρομερή κατάσταση και από την αρχή φάνηκε αποφασισμένος να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, που για λίγο έχασε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, όταν κατέλαβε την 4η θέση.

Με πέντε επιτυχημένα άλματα ξεκίνησε τον τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής, καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50μ., 5,70μ., 5,80μ., 5,85μ. και 5,90μ. κι αυτό ήταν που του έδωσε τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Στη συνέχεια, κατέγραψε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,95μ. και αποφάσισε να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη, προκαλώντας ουσιαστικά τους αντιπάλους του, καθώς είχε το πάνω χέρι για να ανέβει στο βάθρο, εξαιτίας των συνεχόμενων πετυχημένων αλμάτων του στο ξεκίνημα. Τελικά, όλοι απέτυχαν στα 5,95μ. με εξαίρεση τον Κέντρικς και Ντουπλάντις. Ο Καραλής έριξε δύο φορές τον πήχη στα 6 μέτρα και κατέλαβε την τρίτη θέση στον μεγάλο τελικό του άλματος επί κοντώ.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ