Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτη και καλύτερη στον Α΄όμιλο η Εθνική ανδρών στο πόλο

Η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής και η ώρα διεξαγωγής του προημιτελικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτη και καλύτερη στον Α΄όμιλο η Εθνική ανδρών στο πόλο
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτη και καλύτερη στον Α΄όμιλο η Εθνική ανδρών στο πόλο © EUROKINISSI

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική Ανδρών στο πόλο - Η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής και η ώρα διεξαγωγής του προημιτελικού

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν -τουλάχιστον για ένα ημίχρονο- την καλύτερη ίσως εμφάνιση της σύγχρονης ιστορίας τους στην υδατοσφαίριση και... χάρισαν στην εθνική ανδρών την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η νίκη των Αμερικανών επί της Κροατίας με 14-11 έφερε την ελληνική ομάδα ισόβαθμη με την Ιταλία στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία νίκησε νωρίτερα σήμερα με 9-8, κάτι που σημαίνει ότι η "γαλανόλευκη" κατακτά την πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τετάρτης (7/8) τη Σερβία, σε μία άτυπη ρεβάνς του τελικού του Τόκιο.

Οι "πλάβι", βέβαια, δεν έχουν σχέση με την ομάδα που κατέκτησε δύο σερί φορές τον Ολυμπιακό τίτλο και δεν τρομάζουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι Αμερικανοί έκαναν το τέλειο παιχνίδι για 15 λεπτά και έφτασαν να προηγούνται 10-3 (!), λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Οπως ήταν φυσιολογικό, οι πρωταθλητές κόσμου αντέδρασαν, "ροκάνισαν" τη διαφορά, αλλά δεν κατάφεραν να την καλύψουν.

Μετά τη σημερινή ήττα, η Κροατία έμεινε τέταρτη στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την πανίσχυρη Ισπανία. Οι ΗΠΑ θα παίξουν με την Αυστραλία, στο ντέρμπι των αουτσάιντερ, σε ένα ζευγάρι που διασταυρώνεται με εκείνο της εθνικής. Ο δρόμος για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μοιάζει ανοιχτός...

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κροατία): 2-5, 3-5, 2-1, 4-3

Τα γκολ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Χάρκοφ 5, Φάτοβιτς 3, Γιόκοβιτς, Μπούκιτς, Ζούβελα
ΗΠΑ: Ντάουμπε 3, Ιρβινγκ 3, Μπόουεν 2, Ρ. Ντοντ 2, Χούπερ, Βάβιτς, Κούπιντο, Χάλοκ

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

ΕΛΛΑΔΑ-Σερβία
ΗΠΑ-Αυστραλία
Ιταλία-Ουγγαρία
Κροατία-Ισπανία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.