Αθλητισμος

Η Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και επιβεβαίωσε την κυριαρχία της

Οι δηλώσεις της σπουδαίας αθλήτριας κατά την αποχώρησή της από το Παρίσι

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σιμόν Μπάιλς: Σπουδαία παρουσία στο Παρίσι με 4 μετάλλια 

Ήταν το ερώτημα που παρέμενε ανοιχτό ενόψει του Παρισιού 2024: Πώς θα μπορούσε η Σιμόν Μπάιλς να αντιμετωπίσει ξανά την Ολυμπιακή σκηνή τρία χρόνια μετά το Τόκιο, το 2021;

Στην πραγματικότητα, το έκανε και κάτι παραπάνω από καλά. Για την ακρίβεια η Σιμόν Μπάιλς σάρωσε.

Σιμόν Μπάιλς: Σπουδαία παρουσία στο Παρίσι με 4 μετάλλια

Την τελευταία της μέρα στο Παρίσι, η σούπερ σταρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου, όμως η παρουσία της στους Αγώνες, επιβεβαίωσε την κυριαρχία της.

Σε μία «Arena Bercy» που δεν ήταν ποτέ άδεια, η Μπάιλς τερμάτισε μόνο πέμπτη στη δοκό ισορροπίας, που κέρδισε η Ιταλίδα Αλίσε ντ’ Αμάτο, πριν κατακτήσει το 11ο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της, ασημένιο στο έδαφος, πίσω από τη μεγάλη της αντίπαλο, τη Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε.

Πριν από τη Δευτέρα, η Μπάιλς είχε πάει άψογα, κατακτώντας τρία Ολυμπιακά μετάλλια σε τρία αγωνίσματα. Όμως δεν μπόρεσε να ανεβάσει τη συγκομιδή της σε πέντε τίτλους στην ίδια Ολυμπιακή διοργάνωση, κάτι που καμία αθλήτρια δεν έχει πετύχει. Και στα εννέα τα συνολικά χρυσά της μετάλλια, τα οποία πέτυχε μόνο η Λάρισα Λατινίνα (πρώην Σοβιετική Ένωση) (από το 1956 έως το 1964).

Όμως δεν συνέβη. Όπως και στο Ρίο το 2016, κατά τη διάρκεια των πρώτων της Ολυμπιακών Αγώνων, όπου κέρδισε πέντε μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων χρυσών, η δοκός της έκλεισε το δρόμο προς τον άθλο.

Στο έδαφος η Μπαίλς έχασε οριακά, με 14.166 πόντους, έναντι 14.133 πόντους από την Αντράντε:

«Δεν θέλω να ανταγωνιστώ πια τη Ρεμπέκα», αστειεύτηκε ο Μπάιλς με ένα ξέσπασμα γέλιου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Δεν είχα ποτέ μια αθλήτρια τόσο κοντά μου, μου επιτρέπει να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και είμαι χαρούμενη και περήφανη που αγωνίζομαι μαζί της», πρόσθεσε πιο σοβαρά.

Μετά τα τρία χρυσά της μετάλλια, η Μπάιλς είπε ότι είναι «υπερήφανη για τις επιδόσεις της. Και ήταν βέβαια ο αγώνας που είχα τα τελευταία τρία χρόνια, ψυχικά και σωματικά, για να επιστρέψω στους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια απίστευτη εμπειρία, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη.»