Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι απαντά η ιταλική ομοσπονδία κολύμβησης για τον αθλητή που κοιμήθηκε στο γρασίδι

Το βίντεο με τον Τόμας Τσεκόν κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απάντηση για τον αθλητή που κοιμήθηκε στο γρασίδι - Το βίντεο με τον Τόμας Τσεκόν κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο που δείχνει τον Τόμας Τσεκόν να κοιμάται στο γρασίδι δίπλα σε παγκάκι στο πάρκο του Ολυμπιακού Χωριού στο Παρίσι στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ιταλική ομοσπονδία κολύμβησης (FIN) δίνει την απάντησή της στα δημοσιεύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι «ήταν απλώς ένας υπνάκος». 

Η FIN υποστηρίζει ότι ο ύπνος που έριξε ο Τόμας Τσεκόν στο γρασίδι δεν έχει σχέση με τις συνθήκες στις οποίες κοιμούνται ή ξεκουράζονται οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Χωριό. «Ήταν απλώς ένας υπνάκος», είπε η FIN, σημειώνοντας ότι το βίντεο καταγράφηκε από τον Σαουδάραβα κωπηλάτη Husein Alireza κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πάντως, ο 23χρονος Τόμας Τσεκόν είχε προηγουμένως δηλώσεις για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ολυμπιακό Χωριό: «Δεν υπάρχει κλιματισμός, κάνει ζέστη, το φαγητό είναι κακό. Πολλοί αθλητές μετακινούνται για αυτόν τον λόγο: δεν είναι άλλοθι ή δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι»Ένας άλλος Ιταλός κολυμβητής, ο Gregorio Paltrinieri, ο οποίος προκρίθηκε στους τελικούς των 1.500 freestyle το Σάββατο, παραπονέθηκε επίσης ότι δεν κοιμήθηκε καλά επειδή δεν υπήρχε κλιματισμός, αποκαλώντας το χωριό «το χειρότερο που έχω βρεθεί ποτέ», ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «οι αθλητές είναι δεν προστατεύονται».

Διαβάστε επίσης → Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θα επηρεάσει τις επιδόσεις των αθλητών ο καύσωνας;