Αθλητισμος

Η Imane Khelif ζητά να τελειώσει το bullying κατά των αθλητών - «Μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους»

Το μήνυμα που στέλνει για τον εκφοβισμό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Imane Khelif ζητά να τελειώσει το bullying κατά των αθλητών - Το μήνυμα που στέλνει για τον εκφοβισμό

Το μήνυμά της για το bullying θέλησε να στείλει η Imane Khelif, μετά το κύμα μίσους που δέχθηκε για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και τις αντιλήψεις που εκφράστηκαν για το φύλο της. 

Η Imane Khelif μίλησε για την εμπειρία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο SNTV. «Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις Ολυμπιακές αρχές και να απέχουν από τον εκφοβισμό των αθλητών, γιατί αυτό έχει αποτελέσματα, τεράστια αποτελέσματα», είπε η αθλήτρια από την Αλγερία στα αραβικά και πρόσθεσε: «Μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό».

Οι νίκες της Khelif και της συναδέλφου της μποξέρ, Lin Yu-ting από την Ταϊβάν έχουν σχολιαστεί διεθνώς. Οι δύο αθλήτριες κατέκτησαν τα πρώτα τους ολυμπιακά μετάλλια, παρόλο που αντιμετώπισαν διαδικτυακό bullying για αβάσιμους ισχυρισμούς για το φύλο τους. Η 25χρονη Khelif αναγνώρισε την πίεση και τον πόνο τού να υπομείνεις αυτό το bullying και τα σχόλια, τη στιγμή που αγωνιζόταν μακριά από το σπίτι της και έκανε το σημαντικότερο βήμα στην αθλητική της καριέρα.