Αθλητισμος

Συνάντηση δυο θρύλων: Η Σιμόν Μπάιλς με τον Λευτέρη Πετρούνια

Αμφότεροι συνέχισαν την συλλογή μεταλλίων στο Παρίσι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λευτέρης Πετρούνιας:  Συγχαρητήρια της Σιμόν Μπάιλς

Η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς συναντήθηκε με τον Λευτέρη Πετρούνια αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15,100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών, παγκοσμίως, στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μετά το χρυσό που είχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο, το 2021. Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15,300 και 15,233 βαθμούς αντίστοιχα. Στο στάδιο «Μπερσί» και ύστερα από έναν αγώνα με υψηλότατο ανταγωνισμό, ο 33χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε ένα άρτιο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300 που απέφερε για την εκτέλεση επίδοση 8,800, την υψηλότερη σε επίσημο αγώνα εντός του 2024.