Αθλητισμος

Ευγενής άμιλλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βραζιλιάνα μεταφέρει τραυματισμένη Αγκολέζα αντίπαλο της στα χέρια

Οι δυο αθλήτριες αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευγενής άμιλλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βραζιλιάνα μεταφέρει τραυματισμένη Αγκολέζα αντίπαλο της στα χέρια

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Ολυμπιακό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο στο χάντμπολ

Στο χάντμπολ γυναικών η Αγκόλα και η Βραζιλία μάχονταν για μια θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η Αλμπερτίνα Κασόμα υπέστη τραυματισμό στο γόνατο.

Ωστόσο, η παίκτρια μια από τις ψηλότερες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, με ύψος 1,85 μ., δεν μπορούσε να κινηθεί. Έτσι η Βραζιλιάνα Φροσάρ μετέφερε την αντίπαλο της Κασόμα στην αγκαλιά της στον πάγκο, με τους 5.801 θεατές στο South Paris Arena 6 να χειροκροτούν, αναγνωρίζοντας τη χειρονομία fair-play.

«Ο τραυματισμός συνέβη κοντά μου. Στην αρχή συνέχισα να παίζω γιατί δεν πίστευα ότι ήταν τόσο σοβαρό. Όταν την είδα στο έδαφος, σκέφτηκα ότι δεν θα μπορέσει να σηκωθεί, γιατί είναι πολύ σπάνιο να πέφτεις και να μην σηκώνεσαι», δήλωσε η Φροσάρ.

Οι δύο παίκτες της γραμμής μοιράστηκαν μια σύντομη συνομιλία στα πορτογαλικά -τη μητρική τους γλώσσα- κατά τη διάρκεια του περιπάτου, πριν η Κασόμα δεχτεί περισσότερη ιατρική φροντίδα στον πάγκο, ενώ τελικά έφυγε από το γήπεδο με μια τεράστια σακούλα πάγου στο τραυματισμένο γόνατο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε την Κασόμα στο γήπεδο, καθώς και οι δύο αγωνίζονται στο ρουμανικό πρωτάθλημα, με τη Βραζιλιάνα παίκτρια της γραμμής να αγωνίζεται στην Gloria Bistrița, ενώ η Κασόμα αγωνίζεται στη Rapid București, ομάδες που τερμάτισαν τρίτη και δεύτερη αντίστοιχα την περασμένη σεζόν.

«Η Αλμπερτίνα είναι φίλη μου εδώ και πολλά χρόνια. Παίζουμε και οι δύο στη Ρουμανία. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη βοηθήσω, γιατί ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη να φύγει από το γήπεδο. έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για εκείνη. Σέβομαι πολύ τη δουλειά της», πρόσθεσε η Φροσάρ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.