Αθλητισμος

Στον «παγκόσμιο χάρτη» η Σάντα Λουτσία με το χρυσό της Άλφρεντ στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Πρόκειται για ένα μικρό νησιωτικό έθνος στην Καραϊβική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον «παγκόσμιο χάρτη» η Σάντα Λουτσία με το χρυσό της Άλφρεντ στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων
© Patrick McMullan/Getty Images/Ideal Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το χρυσό της Άλφρεντ δίνει δημοσιότητα στην Σάντα Λουτσία 

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Sha'Carri Richardson καθώς προσπαθούσε να βάλει τέλος στη μακρά αναμονή των Αμερικανών για χρυσό στα 100 μέτρα γυναικών το Σάββατο στους Ολυμπιακούς Αγώνες - αλλά ήταν η Julien Alfred, από ένα νησί 180.000 κατοίκων, που έκλεψε την παράσταση.

Η σπρίντερ από την Σάντα Λουτσία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε τον τελικό των 100 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων, κερδίζοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρίτσαρντσον στο ασημένιο μετάλλιο και σπάζοντας το σερί της Τζαμάικα στο αγώνισμα.

Το γεγονός ότι ήταν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Σάντα Λουτσία έκανε τη στιγμή πιο γλυκιά. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι πρεσβευτής της χώρας μου», δήλωσε η Alfred στους δημοσιογράφους.«"Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι για την χώρα μου. Μερικές φορές μπορεί να είμαι σε ένα Uber και να με ρωτήσουν από πού είμαι... και θα μου πουν "Πού είναι η Αγία Λουκία;"».

Υπάρχουν ιστορίες Δαβίδ και Γολιάθ σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ίσως λίγες από τις αναλογίες της Σάντα Λουτσία έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών - ή της Τζαμάικα.

Πρόκειται ένα νησιωτικό έθνος της Ανατολικής Καραϊβικής, δεν είχε ποτέ στο παρελθόν αθλητή στο Ολυμπιακό βάθρο, ενώ οι Αμερικανοί έχουν κερδίσει πολύ περισσότερους από 300 τίτλους μόνο στον στίβο, ξεπερνώντας τον πίνακα μεταλλίων όλων των εποχών με τεράστια διαφορά.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.