Αθλητισμος

Οι πρώτες δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά το 8.32 και η χιουμοριστική ατάκα για το ταρτάν

Στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Έλληνας αθλητής με εντυπωσιακό άλμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά το άλμα στα 8.32 μέτρα και την πρόκριση στον τελικό του μήκους - Τι είπε για επίδοση και ταρτάν.  

Ιδανικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης εξασφάλισε την παραμονή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και σφράγισε το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό του μήκους, με ένα εντυπωσιακό πρώτο άλμα στα 8.32 μέτρα.

Μίλτος Τεντόγλου μετά το 8.32: «Ήταν κάτι πολύ απλό για μένα»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την προσπάθειά του, ο Μίλτος Τεντόγλου εξήγησε ότι οι συνθήκες το πρωί ήταν λίγο δύσκολες λόγω του κρύου, καθώς η θερμοκρασία ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

«Έκανε λίγο κρύο, αφού το πρωί είχε 17 βαθμούς όταν βγήκα για προπόνηση, ενώ έχουμε συνηθίσει ως Έλληνες σε περισσότερη ζέστη», είπε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

Στη συνέχεια, ο Μίλτος Τεντόγλου σχολίασε το γεγονός ότι το άλμα του μετρήθηκε στα 8,30 μέτρα, κάτι που  για εκείνον είναι σχετικά εύκολο. «Μπορώ να πηδήξω 8,15 που ήταν το όριο για τον τελικό, αλλά και τα 8,30 ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα ελεγχόμενο άλμα. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω, ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα. Πήγα δηλαδή σβηστά», είπε.

«Παπατζιλίκια» τα όσα λέγονται για το ταρτάν

Ο Τεντόγλου παρατήρησε επίσης ότι αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που είχε τόσο πολύ κόσμο στους προκριματικούς. «Στο Τόκιο δεν είχε κόσμο, ενώ είχα βρεθεί και στο Ρίο που το στάδιο ήταν γεμάτο, αλλά τότε δεν είχα περάσει στον τελικό», ανέφερε.

Όσον αφορά το ταρτάν, ο Έλληνας αθλητής εξέφρασε την άποψη του με χιούμορ. «Αυτά είναι παπατζιλίκια!», είπε θέλοντας να τονίσει ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις φήμες για την ποιότητα του ταρτάν, σύμφωνα με τις οποίες είναι κατά 2% πιο καλό.