Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 6η θέση του απλού σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος

Έμεινε από δυνάμεις ο Έλληνας κωπηλάτης - Η εξέλιξη του αγώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Στέφανος Ντούσκος στην 6η θέση στον μεγάλο τελικό του μονού σκιφ ανδρών - Δεν κατόρθωσε να μείνει κοντά στους πρώτους της κούρσας.
Στην 6η θέση του απλού σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 © Eurokinissi

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Στέφανος Ντούσκος στην 6η θέση στον μεγάλο τελικό του μονού σκιφ ανδρών - Δεν κατόρθωσε να μείνει κοντά στους πρώτους της κούρσας. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με τον Στέφανο Ντούσκο να μην κατορθώνει να κάνει την υπέρβαση στο σκιφ ανδρών.

Με επίδοση 7:02.05 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ο Στέφανος Ντούσκος συμβιβάστηκε με την έκτη θέση στον τελικό του σκιφ στην κωπηλασία.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 6η θέση ο Στέφανος Ντούσκος

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, αν και βρέθηκε στην τρίτη θέση στα 1.000 μέτρα, είδε τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος να τον προσπερνά στα 1.500, αλλά από τέταρτος εν τέλει πέρασε έκτος και τελευταίος τη γραμμή του τερματισμού. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Όλιβερ Τσάιντλερ (6:37.57), το ασημένιο ο Λευκορώσος Γιαουχένι Ζαλάτι (6:42.96) και το χάλκινο μετάλλιο ο Σάιμον Φαν Ντορπ (6:44.72).

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας ήταν 4ος στα 500μ., με τον Γερμανό Όλιβερ Τσάιντλερ και τον Ολλανδό Σάιμον Φαν Ντορπ να είναι πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, ενώ ο Νεοζηλανδός Τόμας Μάκιντος βρέθηκε στην 3η θέση.

Ο Ντούσκος ωστόσο ανέβασε ρυθμό, προσπέρασε τον Νεοζηλανδό και πέρασε ως 3ος τα 1.000 μέτρα του υγρού στίβου. Ο Μάκιντος άντεξε, όμως, έκανε αντεπίθεση σε εκείνο το σημείο και στα 1.500 μέτρα είχε πάρει μικρή διαφορά από τον 4ο πλέον Ντούσκο. Και στα τελευταία 500 μέτρα, τόσο ο Στέφανος Ντούσκος όσο και ο Τόμας Μάκιντος έμειναν από ανάσες για να τερματίσει τελευταίος ο Ντούσκος και προτελευταίος ο Νεοζηλανδός. 

Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή (2023 Βελιγάρι) και πρωταθλητή Ευρώπης (Σζέγκεντ 2024), Όλιβερ Τσάιντλερ να κωπηλατεί την ίδια ώρα προς το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιό του, το οποίο αποδείχτηκε χρυσό κι ενώ δεν έχασε ποτέ την πρώτη θέση στη συγκλονιστική κούρσα του τελικού.

Αντιθέτως, το ασημένιο μετάλλιο απώλεσε ο Ολλανδός Σάιμον Φαν Ντορπο, αφού αν και ήταν 2ος σταθερά μέχρι και τα 1.500 μέτρα, είδε τον Λευκορώσο Γιαουχένι Ζαλάτι να κάνει τρομερό φίνις, να περνά τον έναν κωπηλάτη μετά τον άλλον, συμπεριλαμβανομένου και του Στέφανου Ντούσκου και να αναδεικνύεται εκείνος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης.

Ο Ολλανδός Σάιμον Φαν Ντορπ κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η πρώτη εξάδα στο σκιφ ανδρών

Η κατάταξη του σκιφ ανδρών:

  1. Όλιβερ Τσάιντλερ   (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)                     ΧΡΥΣΟ
  2. Γιαουχένι Ζαλάτι   (ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ/Ουδέτερη σημαία)   ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  3. Σάιμον Φαν Ντορπ   (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)                     ΧΑΛΚΙΝΟ
  4. Τιμ Μπράις         (ΒΕΛΓΙΟ)
  5. Τόμας Μάκιντος     (ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ)
  6. Στέφανος Ντούσκος  (ΕΛΛΑΔΑ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.