Αθλητισμος

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο μπάσκετ η Ισπανία - Έχασε από τον Καναδά

«Tαφόπλακα» το τρίποντο του Αρ Τζέι Μπάρετ στα 38 δεύτερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο μπάσκετ η Ισπανία - Έχασε από τον Καναδά
© EPA/OLEG PETRASYUK

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η Ισπανία από το μπάσκετ 

Ο πρωτοπόρος Καναδάς ολοκλήρωσε δίχως απώλειες τις υποχρεώσεις του στον 1ο όμιλο του τουρνουά μπάσκετ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων αποκλείοντας παράλληλα την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 Ισπανία από τη συνέχεια.

Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ επικράτησε με 88-85 της «φούρια ρόχα», υποχρεώνοντας τους Ισπανούς στην δεύτερη ήττα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Καναδάς προσπάθησε να κυριαρχήσει, αλλά έβλεπε τους Ισπανούς να επιστρέφουν απειλητικά και να μην του επιτρέπουν να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας, οι νικητές εξαργύρωσαν την ψυχραιμία που επέδειξαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

«Ταφόπλακα» το τρίποντο του Αρ Τζέι Μπάρετ στα 38 δεύτερα για τη λήξη, όταν διαμόρφωσε το 85-80, ενώ ακόμα κι όταν ο Σέρχιο Γιουλ πάλεψε για την ανατροπή, μειώνοντας από τα 6,75 σε 86-85, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ αξιοποίησε και τις δύο βολές που κέρδισε από το γρήγορο φάουλ του Τσάμπι Λόπεθ-Αροστέγκι και διαμόρφωσε το τελικό 88-85, καθώς ο Γιουλ δεν βρήκε στόχο σε νέο τρίποντο για την ισοφάριση και την παράταση... 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με 20 πόντους, ενώ από την Ισπανία προσπάθησε ο Ντάριο Μπριθουέλα με 17. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 49-38, 64-56, 88-85.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.