Αθλητισμος

«Δεν είναι δίκαιο να είναι στο γυναικείο μποξ η Κελίφ» λέει η αυριανή της αντίπαλος

Η Άννα Λούκα Χάμορι εξέφρασε τη γνώμη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιμάνι Κελίφ: Τι δηλώνει η επόμενη αντίπαλος της - Η Άννα Λούκα Χάμορι εξέφρασε τη γνώμη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πυγμάχος από την Ουγγαρία Άννα Λούκα Χάμορι λέει ότι «δεν θεωρεί δίκαιο» το γεγονός ότι η επόμενη αντίπαλός της, η Ιμάνε Κελίφ, συμμετέχει στην κατηγορία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 23χρονη Χάμορι θα αντιμετωπίσει την 25χρονη Ιμάνε Κελίφ στα προημιτελικά του αγώνα των 66 κιλών το Σάββατο.

Η Κελίφ είναι η μία από τις δύο αθλήτριες - μαζί με την Ταϊβανή Λιν Γιου Τινγκ που έχουν λάβει άδεια συμμετοχής, παρά τον αποκλεισμό τους από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Διαμαρτυρίες από την Ουγγρική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για τη συμμετοχή της Κελίφ

Η Ουγγρική Ομοσπονδία Πυγμαχίας διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της Κελίφ στο Παρίσι 2024 και η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε συνομιλίες με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για το θέμα.

Η Χαμόρι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να μπορεί να αγωνιστεί αυτή η αθλήτρια στην κατηγορία των γυναικών.

»Αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό τώρα. Δεν μπορώ να το αλλάξω, έτσι είναι η ζωή. Μπορώ να σας υποσχεθώ ένα πράγμα... Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίσω και θα αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ!»

Η Κελίφ νίκησε την Καρίνιστον πρώτο γύρο του αγώνα, καθώς η Ιταλίδα εγκατέλειψε τον αγώνα τους μετά από 46 δευτερόλεπτα.

Η Carini δήλωσε την Πέμπτη ότι τερμάτισε τον αγώνα για να «διαφυλάξει τη ζωή της», αλλά ζήτησε συγγνώμη από την αντίπαλό της την Παρασκευή επειδή δεν της έδωσε το χέρι.

Στην ανακοίνωσή της, η Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή (MOB) ανέφερε ότι ήθελε να προστατεύσει «το δικαίωμα των αθλητριών σε ίσες ευκαιρίες και δίκαιο ανταγωνισμό».

«Ο πρόεδρος της MOB ξεκίνησε άμεση διαβούλευση με τον αθλητικό διευθυντή της ΔΟΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση», πρόσθεσε.

Η Κελίφ αγωνιζόταν πάντα στο γυναικείο τμήμα και αναγνωρίζεται από τη ΔΟΕ ως αθλήτρια.

«Η Αλγερινή πυγμάχος γεννήθηκε γυναίκα, καταγράφηκε ως γυναίκα, έζησε τη ζωή της ως γυναίκα, πυγμαχεί ως γυναίκα, έχει γυναικείο διαβατήριο», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς.