Αθλητισμος

Παραλίγο σύρραξη στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσα σε Γεωργιανό και Γάλλο

O Τουσισβίλι αποκλείστηκε από την συνέχεια των Αγώνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραλίγο σύρραξη στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσα σε Γεωργιανό και Γάλλο
© EPA/HAYOUNG JEON

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός στο τζούντο για «αντιαθλητική συμπεριφορά»

Ο Γάλλος Τέντι Ρινέ κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο τζούντο αφού νίκησε τον νούμερο ένα στον κόσμο από τη Νότια Κορέα στην κατηγορία των +100 κιλών την Παρασκευή.

Ο 35χρονος, ο πιο πολυβραβευμένος αθλητής του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με έξι μετάλλια, κατέχει πλέον ρεκόρ, αφού κατέκτησε ατομικά χρυσά στους Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο και έναν ομαδικό τίτλο στο Τόκιο.

Ο Ρινέ, ο οποίος έχει επίσης δύο χάλκινα μετάλλια στο όνομά του, ξεπέρασε τον αριθμό των πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων της Γιαπωνέζας Ριόκο Τάνι στο τζούντο, τα οποία συγκέντρωσε σε πέντε διαδοχικούς Αγώνες από το 1992 έως το 2008.

Ο Ρινέ, 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει κερδίσει τα μετάλλιά του και σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες - Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2021 και Παρίσι.

Στον προημιτελικό αγώνα του, κέρδισε τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τόκιο και τέταρτο στον κόσμο Γκουράμ Τουσίσβιλι, τελειώνοντας τον αγώνα με ένα Tani-otoshi.

Ο Γεωργιανός πήρε κόκκινη κάρτα επειδή έβαλε το πόδι του στον καβάλο του Ρινέρ και το χέρι του στο πρόσωπο του Γάλλου στο τέλος του αγώνα και αποκλείστηκε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, δεν θα του επιτραπεί να λάβει μέρος στο ομαδικό αγώνισμα, αφού αποκλείστηκε συνολικά από τους Αγώνες, δήλωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.