Αθλητισμος

Μετά την Κελίφ, η Λιν Γιου Τινγκ: Συνεχίζεται η διαμάχη για τις intersex μποξέρ

Επικράτησε στον πρώτο της αγώνα κόντρα στην Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετά την Κελίφ, η Λιν Γιου Τινγκ: Συνεχίζεται η διαμάχη για τις intersex μποξέρ
Μετά την Κελίφ, η Λιν Γιου Τινγκ: Συνεχίζεται η διαμάχη για τις intersex μποξέρ © David Fitzgerald/Sportsfile via Getty Images

Λιν Γιου Τινγκ: Συνεχίζεται η διαμάχη για τις intersex μποξέρ - Επικράτησε στον πρώτο της αγώνα κόντρα στην Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα

Η Λιν Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν κέρδισε τον πρώτο της αγώνα στους Ολυμπιακούς 2024 και συγκεκριμένα την Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα από το Ουζμπεκιστάν.

Η Λιν Γιου Τινγκ όπως και η Αλγερινή Ιμάνι Κελίφ, η οποία κέρδισε την Πέμπτη τον αγώνα κόντρα στην Άντζελα Καρίνι, είχε απαγορευτεί να αγωνιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA), αλλά της επετράπη να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Olympics 2024: Taiwan's Lin Yu-ting progresses in women's boxing amid gender row

Μετά την Κελίφ, η Λιν Γιου Τινγκ: Συνεχίζεται η διαμάχη για τις intersex μποξέρ

Η 28χρονη μπήκε στην αρένα υπό επευφημίες, τις οποίες ακολούθησαν κάποιες αποδοκιμασίες, πριν νικήσει τη Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα στην κατηγορία των 57 κιλών.

Οι δύο τους έδωσαν για λίγο το χέρι τους μετά τον αγώνα, αλλά δεν το έκαναν μετά την επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Η Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα έφυγε από την αρένα κλαίγοντας και δεν σταμάτησε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. Η ίδια και η ομάδα της αποχώρησαν γρήγορα από τον χώρο.

Η Λιν σταμάτησε για λίγο, αλλά δεν απάντησε σε κάποια ερώτηση.

Ενώ ο αγώνας της Κελίφ διήρκεσε μόλις 46 δευτερόλεπτα, αυτός διήρκεσε και τους τρεις γύρους - με νικήτρια τη Λιν με ομόφωνη απόφαση.

Μόνο ένας από τους πέντε κριτές έδωσε έναν γύρο στην Τουρντιμπέκοβα από το Ουζμπεκιστάν.

Ποια είναι Λιν Γιου Τινγκ

Η Λιν, η οποία έχει πλέον ρεκόρ καριέρας 41 νίκες και 14 ήττες, είναι τρεις φορές Ολυμπιονίκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δύο φορές πρωταθλήτρια Ασίας. Η Τουρντιμπέκοβα, ηλικίας 22 ετών, αγωνίστηκε στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είνα μάλιστα γνωστή στους διεθνείς αγώνες για το ότι είναι ψηλότερη και πιο λεπτή από τις περισσότερες συναγωνίστριές της στα 57 κιλά, ενώ χρησιμοποιεί την ταχύτητά της και την ανώτερη εμβέλειά της για να πετύχει σημαντικές γροθιές. Η δύο φορές Ολυμπιονίκης κέρδισε τους δύο τελευταίους γύρους με 5:0 και στα πέντε φύλλα απέναντι στην Τουρντιμπέκοβα .

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.