Αθλητισμος

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Έλον Μασκ ασκούν κριτική στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη συμμετοχή της Ιμανί Κελίφ

Οι αναρτήσεις τους στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Έλον Μασκ ασκούν κριτική στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη συμμετοχή της Ιμανί Κελίφ
Η Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε το ματς μετά από 46 δευτερόλεπτα φοβούμενη για τη ζωή της © ΕΡΑ/YAHYA ARHAB

Τζ. Κ Ρόουλινγκ και Έλον Μασκ ασκούν κριτική στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη συμμετοχή της Ιμανί Κελίφ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Έλον Μασκ είναι μεταξύ των διάσημων ονομάτων που καταδικάζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή επέτρεψαν στην Αλγερινή Ιμανί Κελίφ να αγωνιστεί στη γυναικεία κατηγορία πυγμαχίας.

Η Κελίφ αποκλείστηκε από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, αφού απέτυχε σε τεστ καταλληλότητας φύλου λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης στο σύστημά της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d35ep5zbz62h)

Η Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε μετά από 46 δευτερόλεπτα

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο αγώνας πυγμαχίας της Κελίφ εναντίον της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι έληξε σε 46 δευτερόλεπτα, αφού η Καρίνι πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τον αγώνα αφού δέχτηκε τις πρώτες γροθιές από την Κελίφ. Η Καρίνι δακρυσμένη δήλωσε στο BBC μετά το ματς: «Θα μπορούσε να ήταν το ματς της καριέρας μου, αλλά έπρεπε επίσης να διατηρήσω τη ζωή μου εκείνη τη στιγμή».

«Θα μπορούσε οποιαδήποτε εικόνα να συνοψίσει καλύτερα το νέο κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών;» έγραψε η Ρόουλινγκ στο X ενώ μοιράστηκε μια φωτογραφία της Καρίνι δακρυσμένη και της Κελίφ να προσπαθεί να την παρηγορήσει μετά τη διακοπή του αγώνα. «Το χαμόγελο ενός αρσενικού που ξέρει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνικό αθλητικό κατεστημένο και απολαμβάνει την αναστάτωση μιας γυναίκας που μόλις της έριξε γροθιές στο κεφάλι και που μόλις της γκρέμισε τις φιλοδοξίες της ζωής».

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε μια ανάρτηση από την κολυμβήτρια Ράιλι Γκέινς που ισχυριζόταν ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα». Ο ιδιοκτήτης του X συνυπέγραψε το μήνυμα γράφοντας: «Απολύτως».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ισχυρίζονται ότι επέτρεψαν στην Κελίφ, που γεννήθηκε γυναίκα, να αγωνιστεί στο γυναικείο αγώνισμα πυγμαχίας, λέγοντας: «Όλοι όσοι αγωνίζονται στην κατηγορία των γυναικών συμμορφώνονται με τους κανόνες επιλεξιμότητας. Είναι γυναίκες στα διαβατήριά τους και αναφέρεται ότι έτσι είναι, ότι είναι γυναίκες».

Η Καρίνι είπε στον Τύπο ότι δεν θέλει να κρίνει την παρουσία της Κελίφ στη γυναικεία κατηγορία, λέγοντας: «Της εύχομαι να συνεχίσει μέχρι το τέλος και να είναι ευτυχισμένη. Είμαι κάποιος που δεν κρίνω κανέναν. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω».

Ο επόμενος αγώνας πυγμαχίας της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα είναι εναντίον της Άννα Λούκα Χαμόρι από την Ουγγαρία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.