Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Για ποιο λόγο βάφτηκε μωβ το στάδιο όπου θα διεξαχθεί ο στίβος

Είναι οι πρώτοι Αγώνες σε ταρτάν με τέτοιο χρώμα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
στιβος, γηπεδο, αθλητες
Το χρώμα μωβ κρίθηκε κατάλληλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες διότι είναι ξεκούραστο στο μάτι © Instagram/olympics

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Για ποιο λόγο βάφτηκε μωβ το στάδιο όπου θα διεξαχθεί ο στίβος

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού συνεχίζονται και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αθλητές του στίβου, οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη για ένα μετάλλιο στο Stade de France, το οποίο βρίσκεται στο προάστιο Saint-Denis.

Tο μωβ χρώμα θα βελτιώσει την εμπειρία των τηλεθεατών

Πρόκειται για ένα μεγάλο στάδιο που έχει ανακαινιστεί ειδικά για τις ανάγκες των αγώνων και πλέον το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι το χρώμα του ταρτάν του. Αντί για το κλασικό κεραμιδί, οι Γάλλοι διοργανωτές των αγώνων επέλεξαν να βάψουν το ταρτάν σε δύο αποχρώσεις του μωβ, μια κλασική σκούρα και μία λιλά.

Αυτοί είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν σε ταρτάν με τέτοιο χρώμα και, εύλογα, δημιουργήθηκαν ερωτήματα γύρω από αυτή την επιλογή των διοργανωτών.

Το συγκεκριμένο χρώμα κρίθηκε κατάλληλο για τους Αγώνες του Παρισιού ακριβώς διότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, είναι ξεκούραστο στο μάτι και όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα κυκλοφορήσουν μέσα από το στάδιο θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμες χάρη σε αυτό. Ένα ακόμα χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στο στάδιο είναι το γκρι, για να θυμίζει το ασφάλτινο δάπεδο όπου αγωνίστηκαν οι αθλητές στους Αγώνες του 1924.

Σύμφωνα με την Ολυμπιακή Τηλεόραση, το μωβ χρώμα θα βελτιώσει την εμπειρία των τηλεθεατών, αναδεικνύοντας την κίνηση των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του στίβου.

Οι πρώτες εικόνες από το Stade de France είναι εντυπωσιακές και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρακολουθήσουμε πολύ όμορφα θεάματα στους χώρους του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.