Αθλητισμος

«Μπορείς να το κάνεις. Το έχεις κάνει ξανά»: Η Σιμόν Μπάιλς εξηγεί τι συμβολίζει το μενταγιόν που φοράει πάντα

Τα 546 διαμάντια και ο λόγος που δεν το βγάζει από πάνω της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιμόν Μπάιλς: Εξηγεί τι συμβολίζει το μεταγιόν που πάντα φοράει
Σιμόν Μπάιλς: Εξηγεί τι συμβολίζει το μεταγιόν που πάντα φοράει © CAROLINE BREHMAN/ EPA

Σιμόν Μπάιλς: Εξηγεί τι συμβολίζει το μενταγιόν που πάντα φοράει - Τα 546 διαμάντια και ο λόγος που δεν το βγάζει από πάνω της

Στο μενταγιόν με την κατσίκα που φορούσε μετά την κατάκτηση του έκτου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου της και του δεύτερου στους Αγώνες του Παρισιού αναφέρθηκε η σπουδαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς. Η Αμερικανίδα «βασίλισσα» της γυμναστικής είπε πως αυτό είνήταν μια υπενθύμιση για όσους την αμφισβήτησαν.

«Το μενταγιόν με την κατσίκα είναι μια μικρή ωδή  ... Θέλω να πω, πολλοί άνθρωποι το αγαπούν. Πάντα με αποκαλούν GOAT [μεγαλύτερη όλων των εποχών], οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν πραγματικά ξεχωριστό αν μου έφτιαχναν ένα», δήλωσε η Σιμόν Μπάιλς μετά τη νίκη της στο Παρίσι. «Οι haters το μισούν, οπότε μου αρέσει αυτό ακόμα περισσότερο. Είναι απλά ένα ιδιαίτερο κομμάτι μου που έχω εδώ. Απλά για να μου το θυμίζει. Ότι μπορείς να βγεις εκεί έξω, μπορείς να το κάνεις. Το έχεις ξανακάνει. Οπότε ας πάμε».
Σύμφωνα με το Page Six, το μενταγιόν έχει 546 διαμάντια ενσωματωμένα στο σώμα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σιμόν Μπάιλς χρησιμοποιεί το μοτίβο της κατσίκας. Φόρεσε ένα κορμάκι με μοτίβο κατσίκας στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το 2021.σιμον μπ

Σιμόν Μπάιλς: Η Αμερικανίδα που έγραψε ξανά ιστορία στους Ολυμπιακούς και σάρωσε τα μετάλλια 

Η 27χρονη Μπάιλς επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής οκτώ χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου της Ολυμπιακού τίτλου στο σύνθετο άλμα στο Ρίο, και έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα στην ιστορία που κερδίζει τον σημαντικότερο τίτλο του αθλήματος περισσότερες από μία φορές, μετά τη Λαρίσα Λατίνινα από τη Σοβιετική Ένωση (1956 και 1960) και τη Βέρα Κασλάβσκα από την Τσεχοσλοβακία (1964 και 1968).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d34sjrjcq4rt)

Η Μπάιλς έγινε επίσης η γηραιότερη Ολυμπιονίκης στο σύνθετο άλμα γυναικών από τη Μαρία Γκοροχόφσκαγια της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία κέρδισε το χρυσό το 1952 όταν ήταν 30 ετών. Γίνεται η έκτη συνεχόμενη Αμερικανίδα που κατακτά τον τίτλο μετά τη Sunisa Lee (2021), την ίδια την Biles (2016), την Gabby Douglas (2012), τη Nastia Liukin (2008) και την Carly Patterson (2004).

Το ιστορικό χρυσό σηματοδότησε το 39ο μετάλλιο της καριέρας της μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων και παγκόσμιου πρωταθλήματος, επεκτείνοντας το ρεκόρ της ως η πιο πολυβραβευμένη γυμνάστρια στην ιστορία. Από την κατάκτηση του πρώτου της εθνικού τίτλου το 2013, έχει κερδίσει όλα τα αγωνίσματα σε όλους τους αγώνες που έχει συμμετάσχει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.