Αθλητισμος

Μπότεφ-Παναθηναϊκός: 0-4: Πρόκριση δια περιπάτου και τώρα Άγιαξ

Δύο γκολ πέτυχε ο Γερεμέγεφ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπότεφ-Παναθηναϊκός: 0-4: Πρόκριση δια περιπάτου και τώρα Άγιαξ
Μπότεφ-Παναθηναϊκός: 0-4: Πρόκριση δια περιπάτου και τώρα Άγιαξ © EUROKINISSI

Παναθηναϊκός: Πρόκριση δια περιπάτου και τώρα Άγιαξ - Δύο γκολ πέτυχε ο Γερεμέγεφ

Με εξαιρετική εμφάνιση απ’ την αρχή ως το τέλος, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα επί της Μπότεφ στο Πλόβντιβ, έκανε... φύλλο και φτερό τους Βούλγαρους με 4-0 και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκρισή του στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου τον περιμένει πλέον ο Άγιαξ σε διπλά ματς στις 8 και 15 Αυγούστου σε ΟΑΚΑ και «Johan Cruijff Arena». Ο Γερεμέγεφ με δύο γκολ (6’, 50’), ο Τζούριτσιτς (45’+3’) και το αυτογκόλ του Ουγιάχ (34’) μετέτρεψαν σε... πάρτι το παιχνίδι για τους «πράσινους» που άφησαν πολλές υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d34tymzeeyk9)

Η αναμέτρηση

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα και με τη νοοτροπία που χρειαζόταν. Πήρε την μπάλα εξαρχής στα πόδια του και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με μία υποδειγματική επίθεση που ξεκίνησε απ’ την ατομική ενέργεια του Κώτσιρα, τη συνεργασία του Μπακασέτα με τον Τζούριτσιτς, την τρομερή κάθετη πάσα του Σέρβου προς τον Μλαντένοβιτς και την ασίστ του τελευταίου προς τον Γερεμέγεφ που σκόραρε από κοντά για το 1-0, επιβεβαιώνοντας πόσο αποτελεσματικός φορ είναι μέσα στο «κουτί».

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι φουλ επιθετικοί πλησιάζοντας το 2-0 με το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα στο 20’ που πέρασε άουτ, ενώ στο 24’ ο Ντραγκόφσκι αντέδρασε πολύ καλά στην προσπάθεια του Νουατσούκου μπλοκάροντας σε δύο χρόνους το γύρισμά του.

Στο 27’ οι Βούλγαροι είχαν δοκάρι σε πολύ δυνατό σουτ του Μίνκοφ, όμως από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο «απορρόφησε» την πίεση των γηπεδούχων, αλλά έφερε ολοκληρωτικά το παιχνίδι στα... μέτρα του.

Στο 34’ μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά κι απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Τζούριτσιτς που έκανε δεξί διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει και στο κεφάλι του Ουγιάχ και να καταλήγει στο δεξί παράθυρο της αντίπαλης εστίας για το «πράσινο» 2-0.

Έξι λεπτά αργότερα (40’) ο Μπακασέτας βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή κι εξαπέλυσε έναν αριστερό «κεραυνό» που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπερνάτ κι έφυγε άουτ, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το 3-0! Από γέμισμα του Κώτσιρα και «γκέλα» του Ντιαμπατέ, ο Γερεμέγεφ με κεφαλιά βρήκε στο χώρο τον Μαντσίνι, ο οποίος «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή και «σέρβιρε» προς τον Τζούριτσιτς ο οποίος σημείωσε το τρίτο γκολ για το «τριφύλλι» τελειώνοντας μια και καλή την πρόκριση...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο από εκεί που... σταμάτησε. Στο 50’ από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας κι ασίστ του Κώτσιρα, ο Γερεμέγεφ με ένα υπέροχο «σκάψιμο» της μπάλας έκανε το 4-0 για τους «πράσινους». Μία φάση που αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ απ’ τον β’ βοηθό, όμως μετά από έλεγχο του VAR κατακυρώθηκε, καθώς ο Σουηδός φορ του Παναθηναϊκού καλυπτόταν από τον Ταμ.

Στο 58’ ο Ντραγκόφσκι έδειξε ξανά εξαιρετικά αντανακλαστικά στο σουτ του Μίνκοφ έξω απ’ την περιοχή, ενώ στο 60’ ο Μπερνάτ απέκρουσε το πλασέ του Μαντσίνι, μετά την ασίστ του Γερεμέγεφ. Στο 74’ από την επιμονή του Τετέ, η μπάλα κατέληξε στον Γερεμέγεφ που εκτέλεσε με τη μία με τον Μπερνάτ να του... στερεί το χατ-τρικ, ενώ στο 86’ ο Λημνιός δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Μπότεφ για να προσθέσει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ.

Την τελευταία ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Σπόραρ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπερνάτ να τον «νικάει» στο τετ-α-τετ διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 4-0...

Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία)
Κίτρινες: 19’ Ντιαμπατέ, 33’ Νουατσούκου, 47’ Κόντε, 64’ Σέκουλιτς - 40’ Γεντβάι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΜΠΟΤΕΦ (Ντούσαν Κέρκεζ): Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46’ Ακερέ), Μπαλογιάννης (59’ Γιορντάνοφ, 64’ λ.τρ. Καραμπέλιοφ), Ετό, Παρέρα, Ν. Μίνκοφ, Ποπόφ, Νουατσούκου, Ουγιάχ (44’ λ.τρ. Σέκουλιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ λ.τρ. Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73 Ζέκα), Μαντσίνι (62’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79’ Σπόραρ).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.