Αθλητισμος

H Σιμόν Μπάιλς πέτυχε το all around gold στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά μετά το 2016

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια έχει διαλύσει όλα τα ρεκόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Σιμόν Μπάιλς πέτυχε το all around gold στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά μετά το 2016
© EPA/HAITHAM IMAD

Σιμόν Μπάιλς: Έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς και σάρωσε τα μετάλλια 

Η Σιμόν Μπάιλς κατέκτησε το έκτο χρυσό Ολυμπιακό της μετάλλιο, και το δεύτερο στους Αγώνες του Παρισιού, την Πέμπτη, καθώς απέκρουσε τη σκληρή πρόκληση της Βραζιλιάνας Rebeca Andrade και κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τελικό του σύνθετου αθλήματος γυναικών.

Η συμπατριώτισσα της Σιμόν Μπάιλς, η Σουνίσα Λι, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η 27χρονη επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής οκτώ χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου της Ολυμπιακού τίτλου στο σύνθετο άλμα στο Ρίο, και έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα στην ιστορία που κερδίζει τον σημαντικότερο τίτλο του αθλήματος περισσότερες από μία φορές, μετά τη Λαρίσα Λατίνινα από τη Σοβιετική Ένωση (1956 και 1960) και τη Βέρα Κασλάβσκα από την Τσεχοσλοβακία (1964 και 1968).

Η Μπάιλς έγινε επίσης η γηραιότερη Ολυμπιονίκης στο σύνθετο άλμα γυναικών από τη Μαρία Γκοροχόφσκαγια της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία κέρδισε το χρυσό το 1952 όταν ήταν 30 ετών. Γίνεται η έκτη συνεχόμενη Αμερικανίδα που κατακτά τον τίτλο μετά τη Sunisa Lee (2021), την ίδια την Biles (2016), την Gabby Douglas (2012), τη Nastia Liukin (2008) και την Carly Patterson (2004).

Το ιστορικό χρυσό σηματοδότησε το 39ο μετάλλιο της καριέρας της μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων και παγκόσμιου πρωταθλήματος, επεκτείνοντας το ρεκόρ της ως η πιο πολυβραβευμένη γυμνάστρια στην ιστορία. Από την κατάκτηση του πρώτου της εθνικού τίτλου το 2013, έχει κερδίσει όλα τα αγωνίσματα σε όλους τους αγώνες που έχει συμμετάσχει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.