Αθλητισμος

Διεκόπη λόγω έλλειψης ανέμου δύο φορές το skiff ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Ισπανοί Ντιέγκο Μπότιν και Φλόριαν Τρίτελ προηγούνται στη γενική κατάταξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διεκόπη λόγω έλλειψης ανέμου δύο φορές το skiff ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
© EPA/OLIVIER HOSLET

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διεκόπη λόγω έλλειψης ανέμου δύο φορές η κούρσα μεταλλίων στα skiff ανδρών

Οι διοργανωτές διέκοψαν δύο φορές την κούρσα μεταλλίων στα skiff ανδρών της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία, καθώς έκριναν ότι ο άνεμος δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να ολοκληρωθεί ο αγώνας των δέκα σκαφών.

Η πρώτη διακοπή στο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων ήρθε όταν ο άνεμος κόπασε ενώ τα σκάφη πλησίαζαν στο τέλος του πρώτου γύρου, με τους Ουρουγουανούς Ερνάν Ουμπιέρε και Φερνάντο Ντις να βρίσκονται στην πρωτοπορία.

Έτσι, οι διοργανωτές έβγαλαν κυανόλευκη καρό σημαία, σηματοδοτώντας την διακοπή του αγώνα. Όταν επανάρχισε η κούρσα μεταλλίων με αρκετή καθυστέρηση, ο άνεμος κόπασε εντελώς στα μέσα του αγώνα, με αποτέλεσμα η... δράση να διακοπεί εκ νέου.

Οι αξιωματούχοι των Αγώνων είπαν ότι δεν θα υπάρξει προειδοποιητικό σήμα που να υποδεικνύει την έναρξη μιας άλλης κούρσας μετά τις 17:37 τοπική ώρα (18:37 ώρα Ελλάδας), όπερ σημαίνει ότι, εάν η ένταση του ανέμου δεν αυξηθεί αρκετά πριν από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, η κούρσα μεταλλίων θα μετατεθεί για την Παρασκευή (02/08).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί Ντιέγκο Μπότιν και Φλόριαν Τρίτελ προηγούνται στη γενική κατάταξη των skiff ανδρών με 68 βαθμούς ποινής. Όμως, στην κούρσα μεταλλίων απονέμονται διπλοί βαθμοί και η χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών ποινής θα κρίνει τον νικητή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.