Αθλητισμος

Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου - Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ

Το μεσημέρι της Παρασκευής η συνέντευξη Τύπου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Και επίσημα νέος προπονητής της Εθνικής - Το μεσημέρι της Παρασκευής η συνέντευξη Τύπου

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι, με κάθε επισημότητα πια, ο αντικαταστάτης του Γκουστάβο Πογέτ στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς  αναλαμβάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με πρώτο στόχο την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου 

Το θέμα ήταν τυπικό, καθώς ο Σέρβος τεχνικός είχε συμφωνήσει με τον Μάκη Γκαγκάτση πριν ακόμα από τις προεδρικές εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επικυρώθηκε δε επίσημα στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε ήδη πιάσει δουλειά εδώ και ημέρες, καθώς εκτός του ότι έπρεπε να ενημερωθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ακολουθεί απαιτητικό πρόγραμμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Σέρβος τεχνικός αναλαμβάνει Εθνική ομάδα για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ουσιαστικά όμως είναι η πρώτη, καθώς η συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Δεκέμβριο του 2019 λύθηκε μετά από μερικούς μήνες λόγω της πανδημίας της Covid-19, με την αραβική ομάδα να μην έχει δώσει αγώνα υπό την καθοδήγησή του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσε τη θέση του στον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας οδηγήσει τους «Πράσινους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, την περίοδο 2022-23, έως την τελευταία αγωνιστική.