Αθλητισμος

Διεκόπησαν τρία αθλήματα από τις ιαχές του γαλλικού κοινού στο τρίτο χρυσό του Λεόν Μαρσάν

Ύμνοι του Φελπς για τον Μαρσάν που έγραψε ιστορία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λεόν Μαρσάν: Ο Γάλλος κολυμβητής που γράφει ιστορία - Ύμνοι του Φελπς για τον Γάλλο κολυμβητή

Υπάρχουν στιγμές στον αθλητισμό που μπορεί ένας αθλητής μέσα σε λίγα λεπτά να γράψει ιστορία. Η Τετάρτη ήταν μια από αυτές τις βραδιές, για τον Γάλλο Λεόν Μαρσάν. Είναι γεννημένος το 2002. Ήταν στο Τόκιο, αλλά δεν πήρε μετάλλιο, παρά μια 6η θέση. Στη γενέτειρά του τη Γαλλία, ωστόσο, σαρώνει στα χρυσά.

Ο Λεόν Μαρσάν είναι το μεγάλο όνομα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και με ήδη τρία χρυσά μετάλλια γίνονται συγκρίσεις με τον σπουδαίο Μαικλ Φελπς. Και η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 200μ. πεταλούδα και τα 200μ. πρόσθιο. Έχει προηγηθεί ένα χρυσό στα 400μ μικτής κολύμβησης ενώ είναι φαβορί για το χρυσό στα 200μ. μικτή ατομική.

Με την κατάκτηση του τρίτου χρυσού το γαλλικό κοινό ξετρελάθηκε. Ο Μαρσάν κέρδισε για μισό δευτερόλεπτο τον Ούγγρο Κριστόφ Μιλάκ, κάνοντας ολυμπιακό ρεκόρ, με τους Γάλλους θεατές να ξεσπούσαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι φωνές τους διέκοψαν αγώνες ξιφασκίας και τένις

Την ίδια ώρα διεξάγονταν αγώνας ξιφασκίας στο Γκραν Παλέ, ενώ στο γήπεδο τένις Φιλίπ-Σατριέ οι Ναδάλ και Αλκαράθ από την Ισπανία αντιμετώπιζαν τους Αμερικανούς Κράγιτσεκ και Ραμ.

Και οι δύο αναμετρήσεις επηρεάστηκαν από τις φωνές που ακούνταν και υπήρξε μικρή διακοπή από τους διαιτητές, μέχρι να επικρατήσει ησυχία.

Στο παρακάτω βίντεο του γαλλικού Eurosport μπορείτε να δείτε τι γινόταν ταυτόχρονα στα τρία αθλήματα.

«Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο double χρυσών μεταλλίων που έχω δει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος», δήλωσε ο Φελπς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ίσως γινόμαστε μάρτυρες στη γέννηση ενός θρύλου στην κολύμβηση με τον Λεόν Μερσάν, ενός θρύλου που ίσως μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση με το όνομα του Μαικλ Φελπς. Η αρχή πάντως έχει γίνει!