Αθλητισμος

Αθλητής του βάδην έγινε πατέρας και πήγε από το μαιευτήριο κατευθείαν στον αγώνα

Συμμετείχε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες λίγες ώρες μετά τη γέννηση της κόρης του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aurélien Quinion, αθλητής έγινε πατέρας λίγες ώρες πριν την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής του βάδην πήγε από το μαιευτήριο στον αγώνα © Alvaro Diaz/Europa Press via Getty Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής του βάδην πήγε από το μαιευτήριο στον αγώνα μετά τη γέννηση της κόρης του

Με πρωτόγνωρα και δυνατά συναισθήματα αγωνίστηκε στα 20 χλμ βάδην ο Γάλλος Aurélien Quinion στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αφού όχι μόνο ήταν η πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό, αλλά πριν από λίγες ώρες έγινε για πρώτη φορά πατέρας. 

Ο αθλητής του βάδην πήρε ειδική άδεια από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να φύγει από το Ολυμπιακό χωριό και να βρεθεί δίπλα στη σύζυγό του, στη μοναδική στιγμή της γέννησης του πρώτου τους παιδιού, ενός υγιέστατου κοριτσιού. Ο Aurélien Quinion ήταν ο ένας από τους δύο Γάλλους που συμμετείχαν στα 20 χιλιόμετρα βάδην σήμερα Πέμπτη (1.8).

Σύμφωνα με τη France Télévisions, ο 30χρονος έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό το βράδυ της Τετάρτης και παρέμεινε όλη τη νύχτα στο μαιευτήριο. Λόγω των καταιγίδων που έπληξαν το πρωί το Παρίσι, οι διοργανωτές ανέβαλαν την έναρξη του αγώνα, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 7:30 π.μ. (ώρα Γαλλίας). Οι αθλητές τελικά ξεκίνησαν στις 8 το πρωί. Ο αθλητής έφτασε κατευθείαν στο σημείο εκκίνησης του αγώνα και κατέλαβε την 9η θέση. Μάλιστα, όταν τερμάτισε έβαλε το χέρι του στο στόμα σαν πιπίλα, αφιερώνοντας την κούρσα στη νεογέννητη κορούλα του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.