Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής του Τριάθλου κάνει εμετό μετά από βουτιά στον Σηκουάνα

Και να σκεφτεί κανείς ότι το «πράσινο φως» για τα σπορ στον Σηκουάνα δόθηκε την Τετάρτη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιονίκης κάνει εμετό μετά τον τερματισμό του τριάθλου ανδρών στον ποταμό Σηκουάνα.

Η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο του 29χρονου Καναδού, Tyler Mislawchuk, αθλητή του Τριάθλου, καθώς εκείνος κάνει εμετό μετά από μία βουτιά στον Σηκουάνα... Το στιγμιότυπο κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς ο αγώνας θα έπρεπε να έχει αναβληθεί, αφού οι υπεύθυνοι έκριναν ότι το νερό ήταν «πολύ μολυσμένο», μόλις την Τρίτη (30 Ιουλίου)

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης (31 Ιουλίου), η διοργάνωση του τριάθλου πήρε το πράσινο φως για να συνεχιστεί. Η γαλλική κυβέρνηση έχει δαπανήσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,18 δισεκατομμύρια λίρες) προσπαθώντας να μετατρέψει τον Σηκουάνα σε μια υδάτινη οδό που δεν θα στέλνει τους αθλητές κατευθείαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Αλλά παρά τις προσπάθειές τους, η εκδήλωση έπρεπε να αναβληθεί την Τρίτη.

Το World Triathlon ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Μετά από μια συνάντηση σχετικά με την ποιότητα του νερού που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου στις 3.30 π.μ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων του World Triathlon και των τεχνικών και ιατρικών εκπροσώπων τους, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Météo France, της πόλης του Παρισιού και της Νομαρχίας της Περιφέρειας Île-de-France που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των ελέγχων ποιότητας του νερού, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα τριάθλου ανδρών που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου στις 8 π.μ.».

Ο αγώνας συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης, αλλά δυστυχώς, ένας αθλητής αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο μετά τον τερματισμό του. Ο λόγος για τον Tyler Mislawchuk, 29 ετών, που πέρασε παραπατώντας τη γραμμή τερματισμού πριν κάνει εμετό λίγα λεπτά αργότερα.

Κάποιοι, προς υπεράσπιση της διοργάνωσης, αναφέρουν ότι το Τρίαθλο είναι μια αρκετά έντονη διοργάνωση - περιλαμβάνει κολύμπι 1,5 χιλιομέτρου, ποδηλασία 40 χιλιομέτρων και τρέξιμο 10 χιλιομέτρων - οπότε θα μπορούσε ο Mislawchuk να μην αισθανθεί καλά ως αποτέλεσμα του κοπιώδους αγώνα του και ειδικά σε συνθήκες υγρασίας και αφόρητης ζέστης.

Όμως, λίγοι πείθονται για την καταλληλότητα του Σηκουάνα για τέτοια σπορ, ενώ την ίδια στιγμή ένας άλλος αθλητής δήλωνε ότι είχε φτάσει στο σημείο να μην πλένει τα χέρια του προκειμένου να ενισχύσει την ανοσία του ενόψει του αγώνα.

«Κατά την προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα, ήξερα ότι θα υπήρχε κάποια έκθεση στο E.coli. Έτσι, προσπαθούσα να αυξήσω την ανοσία μου στο E.coli εκθέτοντας τον εαυτό μου σε λίγο E.coli στην καθημερινή ζωή», δήλωσε ο Seth Rider των ΗΠΑ.

Οι ειδικοί έχουν μιλήσει για το τι μπορεί να συμβεί αν οι αθλητές κολυμπήσουν σε μη ασφαλές νερό.

Σύμφωνα με το The Conversation, οι αθλητές του τριάθλου θα μπορούσαν «να υποφέρουν από γαστρεντερικά συμπτώματα, μολύνσεις των ματιών και του δέρματος και αναπνευστικές ασθένειες».

«Ο κίνδυνος για τους αθλητές αυξάνεται από την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκύψει από τον εντατικό αγώνα και την προπόνηση», έγραψαν οι Jamie Wilks, υποψήφια διδάκτωρ στην Αθλητική Οικολογία, και Lois Mougin, υποψήφια διδάκτωρ στην Φυσιολογία της Άσκησης και του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Loughborough.

«Το Vaires-sur-Marne, ανατολικά του Παρισιού, φιλοξενεί τους αγώνες κωπηλασίας και παρέχει τουλάχιστον έναν εναλλακτικό τόπο διεξαγωγής σε σχέση με τον Σηκουάνα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα απειλούν την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα και την ικανότητά του να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές, οι διοργανωτές των αγώνων και οι υπεύθυνοι των ομάδων πρέπει να συνεργαστούν για να περιορίσουν τον κίνδυνο για την υγεία, να διατηρήσουν την ακεραιότητα αυτού του ολυμπιακού αγωνίσματος και να αποτρέψουν μια οδυνηρή εμπειρία για τους αγωνιζόμενους».

Με πληροφορίες από ladbible.com