Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Viral έγινε ο Τούρκος σκοπευτής που πήρε το ασημένιο με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό

Ο Γιουσούφ Ντικέτς άφησε το στίγμα του στη διοργάνωση με το ιδιαίτερο στυλ του

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Viral έγινε ο Τούρκος σκοπευτή που πήρε το ασημένιο με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό

Με το ασημένιο μετάλλιο από τα 10 μέτρα στο αεροβόλο μεικτό θα φύγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο 51χρονος Τούρκος Γιουσούφ Ντικέτς.

Ο Γιουσούφ Ντικέτς πήρε μετάλλιο χωρίς ειδικό εξοπλισμό

Μπορεί στον τελικό αυτός και η Σεβάλ Ιλαϊντά Ταρχάν να ηττήθηκαν με 16-14 από τον Νταμίρ Μίκετς και τη Ζοράνα Αρουνόβιτς (Σερβία), όμως ο 51χρονος Τούρκος σκοπευτής άφησε το στίγμα του στη διοργάνωση με το ιδιαίτερο στυλ του.

Σε αντίθεση με την Κιμ Γεζί από τη Νότια Κορέα, που κέρδισε τη συμπάθεια του κόσμου, που την χαρακτήρισε ως την πιο κουλ αθλήτρια της σκοποβολής, ο Ντικέτς είναι πολύ πιο λιτός.

Ο 51χρονος αξιωματικός της τουρκικής χωροφυλακής εμφανίστηκε χαλαρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με απλά γυαλιά κι ένα ζευγάρι ωτοασπίδες.

Σε αντίθεση με άλλους αθλητές, ο Ντικέτς δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, όπως κάποιο τζάκετ που ενισχύει την σταθερότητα του σώματος, μειώνοντας παράλληλα την ανάκρουση, ειδικά γάντια, «βαριά» noise-cancelling ακουστικά ή ειδικά γυαλιά για καλύτερο κεντράρισμα μιας και μειώνουν τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τους αποσπάσουν γύρω τους, αλλά και τη θολούρα.

«Μήπως η Τουρκία έστειλε έναν εκτελεστή στους Ολυμπιακούς Αγώνες;»

Ο 51χρονος Γιουσούφ Ντικέτς έδωσε για τρίτη φορά στη ζωή του το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις εμφανίσεις του στο Πεκίνο (2008) και στο Λονδίνο (2012) να μην του φέρνουν κάποιο μετάλλιο, όπως έγινε τώρα στο Παρίσι, περνώντας σχετικά απαρατήρητος από τον κόσμο.

Βέβαια, αυτό άλλαξε φέτος, καθώς ο Τούρκος αθλητής της σκοποβολής κέρδισε τον κόσμο με την απλότητά του, με αποτέλεσμα αρκετές αναρτήσεις για την παρουσία του να κάνουν την εμφάνισή τους στο Χ.

Κάποιος αναρωτήθηκε αν η Τουρκία έστειλε έναν «εκτελεστή» στη διοργάνωση, αρκετοί στάθηκαν στο πόσο απλός κι άνετος εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες χιουμοριστικές εικόνες