Αθλητισμος

Παγκόσμιος θαυμασμός για την «πιο κουλ» αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων - Το διαδίκτυο γέμισε memes

Η 31χρονη Κιμ Γεζί εκπροσωπεί τη Νότια Κορέα στη σκοποβολή - Κέρδισε ασημένιο μετάλλιο

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Νοτιοκορεάτισσα σκοπευτής Κιμ Γεζί χαρακτηρίστηκε η πιο κουλ αθλήτρια στο Παρίσι 2024 - Κατέκτησε τα σόσιαλ μίντια με την αγέρωχη στάση της

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στην εποχή του διαδικτύου προσφέρει στο κοινό κάτι περισσότερο από αθλητικούς ήρωες: Μπορεί επίσης να δημιουργήσει απροσδόκητους σταρ.

Σε αστέρι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 εξελίσσεται η Κιμ Γεζί, μια Νοτιοκορεάτισσα σκοπεύτρια η οποία ξεχώρισε όχι μόνο για την αθλητική της δεινότητα, αλλά και για την αξιοθαύμαστα αγέρωχη συμπεριφορά της.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Viral η Νοτιοκορεάτισσα αθλήτρια της σκοποβολής

Η ηλικίας 31 ετών Νοτιοκορεάτισσα σκοπεύτρια κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των γυναικών με αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων στο Παρίσι στις 28 Ιουλίου, ακριβώς πίσω από τη συγκάτοικο και συμπατριώτισσά της, Ο Γιε Τζιν, η οποία κατέκτησε το χρυσό.

Ενώ η επίδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει χαρίσει νέους θαυμαστές στην Κιμ, είναι ένα βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια και τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον Μάιο, εκείνο το οποίο έχει προκαλέσει κύμα δέους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, δείχνει την Κιμ να καταρρίπτει παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού 25 μέτρων.

Με το πρόσωπό της κρυμμένο κάτω από ένα μαύρο καπέλο με γείσο γυρισμένο προς τα πίσω, και φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά τύπου «Εξολοθρευτή», η Κιμ εκτοξεύει τις βολές της.

Καθώς τα αποτελέσματα των προσπαθειών της για την κατάρριψη του ρεκόρ εμφανίζονται στην οθόνη, τα αντιμετωπίζει με απόλυτη αδιαφορία, μια αντίδραση που της χάρισε στα σόσιαλ μίντια τον τίτλο του «πιο cool ανθρώπου που υπήρξε ποτέ».

«Κινηματογραφικός χαρακτήρας» η Κιμ Γεζί

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασαν με επαίνους για την ενέργεια «βασικού χαρακτήρα» της Κιμ.

«Αυτό το κορίτσι είναι ένας κινηματογραφικός χαρακτήρας, πώς μπορεί να είναι αληθινή;», έγραψε ένα άτομο στο X.

«Η υποτιμημένη πτυχή του coolness της Κιμ Γεζί είναι το πόσο μπλαζέ φαίνεται για το όλο θέμα. Μοιάζει σαν να ξέρει ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό στον ύπνο της», ανέφερε ένας άλλος.

Το περιοδικό GQ χαρακτήρισε την Κιμ την πρώτη «σταρ του στιλ» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

«Η Κιμ έμοιαζε βγαλμένη από ιστορία κυβερνοπάνκ, και επιπλέον, το Ολυμπιακό της σύνολο περιείχε αρκετές προσωπικές λεπτομέρειες (το βελούδινο ελεφαντάκι!) που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ακόμα και ένα δικό της αφήγημα», έγραψε η συντάκτης του περιοδικού, Αϊλίν Κάρτερ.

«Είναι αυτή η πιο καυτή και κουλ εμφάνιση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία; Πιθανώς», αναρωτήθηκε ένας άλλος χρήστης του X.

Η συμπεριφορά της Κιμ έχει προκαλέσει συγκρίσεις με ήρωες και αντιήρωες δράσης, όπως ο Τζον Γουίκ και ο «Εξολοθρευτής».

Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου της, η Κιμ μίλησε για τη χαρά που ένιωσε βλέποντας τη φίλη της, Ο Γιε Τζιν, 12 χρόνια μικρότερή της, να κερδίζει το χρυσό.

«Είναι σαν το μικρότερο αδελφάκι μου και θέλω πάντα να τη φροντίζω και να είμαι εκεί γι' αυτήν. Έτσι, όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη», δήλωσε η Κιμ στο Associated Press.

«Δεν την βλέπω ως αντίπαλό μου. Αυτή είναι μια μεγάλη σκηνή, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και κερδίσαμε το χρυσό και το ασημένιο. Όταν κερδίσαμε αυτά τα μετάλλια, ήμασταν τόσο περήφανοι που είμαστε Κορεάτες».

Η Κιμ θα αγωνιστεί στον τελικό των γυναικών στο πιστόλι 25 μέτρων την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

(Με πληροφορίες του Guardian)