Αθλητισμος

Η 4 φορές Ολυμπιονίκης, Λίλι Ζανγκ, δέχεται πιέσεις από τους γονείς της να βρει «μία σοβαρή δουλειά»

Η αθλήτρια αγωνίζεται για ένα ακόμη μετάλλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίλι Ζανγκ
Λίλι Ζανγκ: Η Ολυμπιονίκης δέχεται πιέσεις από τους γονείς της © Youtube

Λίλι Ζανγκ: Η Ολυμπιονίκης δέχεται πιέσεις από τους γονείς της για να βρει «μία σοβαρή δουλειά»

Η Λίλι Ζανγκ έχει κερδίσει τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα και σειρά πρωταθλημάτων στις ΗΠΑ στο πινγκ πονγκ, όμως, οι γονείς της δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη, ζητώντας της πιεστικά να βρει «μία σοβαρή δουλειά».

Η 28χρονη Ολυμπιονίκης, Λίλι Ζανγκ, έχει κατακτήσει έξι εθνικά πρωταθλήματα και πληθώρα άλλων τίτλων από τα 10 της χρόνια. Στο αφιέρωμα που της έκανε η «Wall Street Journal» φαίνεται ότι η πορεία της δεν ήταν πάντα ρόδινη, ενώ οι πιέσεις από την οικογένειά της συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. 

Η Λίλι Ζανγκ δέχεται πιέσεις από τους γονείς για να βρει «μία σοβαρή δουλειά»

Η μητέρα και ο πατέρας της, μετανάστες από την Κίνα στις ΗΠΑ, της επέτρεπαν να συμμετέχει σε διάφορα επαρχιακά τουρνουά τα καλοκαίρια που επέστρεφαν στην πατρίδα τους. Σε ηλικία 10 ετών το ταλέντο της Λίλι Ζανγκ στο πινγκ πονγκ είχε ήδη φανεί και η μικρή αθλήτρια είχε κάνει εντύπωση για τις δυνατότητές της, με τους γονείς της να πιστεύουν ότι το αθλητικό της βιογραφικό θα τη βοηθήσει να βρει πιο εύκολα μια θέση σε κάποιο κολλέγιο.

Έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 όταν και ήταν μόλις 16 ετών, ωστόσο οι γονείς της της ζήτησαν να επιστρέψει στο διάβασμα για να μπει στο κολλέγιο. Ακόμη και σήμερα, 12 χρόνια μετά, της ασκείται ακόμα πίεση για να τα παρατήσει και να βρει «μια σοβαρή δουλειά», με το μυαλό της να επηρεάζεται με την πάροδο των χρόνων, αφού φαίνεται πως πιστεύει ότι «στην τελική έχουν κι αυτοί ένα δίκιο».

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει φαίνεται ότι παίζει η χαμηλή δημοφιλία του αθλήματος παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει και μικρότερες απολαβές από τα τουρνουά και περιορισμένο εύρος συνεργασιών με χορηγούς. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα κέρδισε ένα τουρνουά στο Μάντσεστερ, από το οποίο εισέπραξε μόλις 650 λίρες.

Η Λίλι Ζανγκ βρίσκεται στους «16» του πινγκ πονγκ στο Παρίσι και αναμένεται να κάνει ένα ακόμα βήμα για μετάλλιο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.