Αθλητισμος

Τα τρία σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων

Με αυτούς τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων η Εθνική θα συνεχίσει στο τουρνουά του Παρισιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Με αυτούς τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων η Εθνική θα συνεχίσει στο τουρνουά του Παρισιού

Σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για την υπόθεση πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, η εθνική, αν και επέστρεψε από το -16 ισοφαρίζοντας σε 71-71, ηττήθηκε από την Ισπανία, με 84-77, στη Λιλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Μετά τη δεύτερη ήττα της, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από τον Καναδά στην πρεμιέρα, οι ελπίδες για παρουσία στους «8» μειώνονται για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, αλλά δεν παύει να είναι ακατόρθωτο.

Η Εθνική Ελλάδας σε όλα τα σενάρια πρόκρισης, υποχρεούται να επικρατήσει την Αυστραλία την προσεχή Παρασκευή (2/8, 14:30, ΕΡΤ1), διαφορετικά θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα τρία σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων

Αν η «γαλανόλευκη» ρίξει στο καναβάτσο την ομάδα των «boomers» έστω και με ένα πόντο, τότε θα θέλει νίκη της Ισπανίας επί του ισχυρού Καναδά. Τότε η Ελλάδα θα είναι τρίτη στο γκρουπ και θα ελπίζει πως θα προκριθεί, ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Το δεύτερο λέει πως αν επικρατήσουμε από 3 έως 9 πόντους της Αυστραλίας και παράλληλα ο Καναδάς κερδίσει την Ισπανία, τότε η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Τέλος αν το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, τότε η «επίσημη αγαπημένη» θα τερματίσει δεύτερη στην κατάταξη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως η αναμέτρηση Αυστραλία – Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14:30 της Παρασκευής (2/8), ενώ το ματς Καναδάς – Ισπανία θα ξεκινήσει στις 18:15.

Πηγή: ΕΡΤ