Αθλητισμος

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι που προσπαθούμε αλλά χάνουμε»: Απογοητευμένος ο Τολιόπουλος μετά την ήττα της Εθνικής

Με την πλάτη στον τοίχο για την οκτάδα του μπάσκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Απογοητευμένοι μετά την ήττα από την Ισπανία
Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Απογοητευμένοι μετά την ήττα από την Ισπανία © EUROKINISSI

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Απογοητευμένοι μετά την ήττα από την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Με την πλάτη στον τοίχο για την οκτάδα του μπάσκετ

Απογοητευμένος ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, μετά την ήττα της εθνικής από την Ισπανία, με 84-77, για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου. Ο παίκτης που μετά τον σούπερ σταρ της «επίσημης αγαπημένης», Γιάννη Αντετοκούνμπο, «υπέγραψε» την προσπάθεια ανατροπής από το -16, η οποία όμως έμεινε στο 71-71 και δεν ολοκληρώθηκε, ήταν σαφής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι που προσπαθούμε αλλά χάνουμε». Ο Βασίλης Τολιόπουλος σημείωσε τους 8 από τους 14 πόντους του στην 4η περίοδο, μετρώντας 4 εύστοχα τρίποντα.

Τώρα, όμως η εθνική εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα Καναδάς-Αυστραλία (θέλει νίκη του Καναδά) για να ελπίζει πως και με δική της νίκη επί της Αυστραλίας την Παρασκευή (2/7, 14:30) θα προκριθεί στις «8».

Ο Βασίλης Τολιόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Eίναι κρίμα να κάνουμε τέτοια προσπάθεια και να χάνουμε τα παιχνίδια λόγω ενός πολύ κακού δεύτερου δεκαλέπτου. Το κάναμε και στο πρώτο παιχνίδι αυτό και πιστεύαμε ότι σήμερα δεν θα γίνει, αλλά συνέβη πάλι. Πρέπει να δούμε γιατί το κάνουμε αυτό, γιατί το κάνουμε αυτό το λάθος και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία, αν νικήσουμε την Αυστραλία να περάσουμε,» τόνισε ο Τολιόπουλος για την ήττα από τη «Φούρια Ρόχα».

Και πρόσθεσε για το γεγονός πως τα αποτελέσματα που θέλει δεν έρχονται για την εθνική: «Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι η ελίτ του κόσμου, είναι δώδεκα ομάδες. Δεν μπορούμε να πούμε κάναμε δύο καλές εμφανίσεις, αλλά εντάξει χάσαμε... δεν γίνεται αυτό. Θέλουμε πάρα πολύ να φέρουμε την εθνική πίσω στις επιτυχίες για τη χώρα μας, οπότε σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι που προσπαθούμε αλλά χάνουμε».

Στο τέλος, για την εξαιρετική εμφάνισή του απέναντι στους Ίβηρες, ο Βασίλης Τολιόπουλος είπε: «Εγώ προσπαθώ πάντα να βοηθάω την ομάδα, όπως έχω πει. Όπως χρειάζεται. Προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος και από εκεί και πέρα πάντα θέλω να βοηθάω την ομάδα να νικά».

Ήττα για την Εθνική από τους Ίβηρες και κορυφαίος της «γαλανόλευκης» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

1η αγωνιστική

Αυστραλία - Ισπανία 92-80
Ελλάδα - Καναδάς 79-86

2η αγωνιστική (30/7)

Ισπανία - Ελλάδα 84-77
14:30 Καναδάς - Αυστραλία

3η αγωνιστική (2/8)

Αυστραλία - Ελλάδα
Καναδάς - Ισπανία

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d32t8ig70ckx)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.