Αθλητισμος

Σχολιαστής απομακρύνθηκε από την περιγραφή αγώνων μετά από σεξιστικό σχόλιο κατά κολυμβητριών

Δείτε το στιγμιότυπο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απομακρύνθηκε σχολιαστής μετά από σεξιστικό σχόλιο κατά κολυμβητριών της Αυστραλίας

Το Eurosport έθεσε εκτός της περιγραφής των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσιογράφο που έκανε σεξιστικό σχόλιο κατά κολυμβητριών της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27.7).

Συγκεκριμένα, ο Μπομπ Μπάλαρντ σχολίασε τη στιγμή που η ομάδα της Αυστραλίας πανηγύριζε το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: «Λοιπόν, οι γυναίκες μόλις τερμάτισαν. Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες… αράζουν, κάνουν το μακιγιάζ τους». Για το σχόλιο αυτό τέθηκε εκτός των αγώνων της Κυριακής. 

Εκτός της περιγραφής αγώνων ο δημοσιογράφος για το σεξιστικό σχόλιο

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Eurosport σημειώνοντας: «Κατά τη διάρκεια της κάλυψης του Eurosport χθες το βράδυ, ο σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο. Για τον σκοπό αυτό, έχει αφαιρεθεί από το ρόστερ των σχολιαστών μας με άμεση ισχύ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η συνεργάτιδα του Μπάλαρντ στο σχολιασμό, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, Ελίζαμπεθ Σίμοντς, χαρακτήρισε το σχόλιο «εξωφρενικό». Ο Μπομπ Μπάλαρντ, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος σχολιαστής των Ολυμπιακών Αγώνων, ιδίως της κολύμβησης και των καταδύσεων δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά του σε κάποια δήλωση.

Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η τελευταία του ανάρτηση αφορούσε τον άνδρα που βούτηξε στην πισίνα για να βγάλει σκουφάκι που ενοχλούσε την κάμερα προκειμένου να συνεχιστούν οι αγώνες.