Αθλητισμος

Επίδειξη δύναμης από τη Σάκκαρη στο πρώτο της ματς στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

«Διέλυσε» την Κόβινιτς και συνεχίζει με αισιοδοξία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σάκκαρη διέλυσε την Κόβινιτς και συνεχίζει με αισιοδοξία 

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Ντάνκα Κόβινιτς με 2-0 σετ και πέρασε στις «32» του μονού τένις των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, εκεί που θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Αλεξαντρόβα – Γουάν.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα τενίστρια αγωνίζεται για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη συμμετοχή της στο Τόκιο, όπου σταμάτησε η πορεία της στον 3ο γύρο από την Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε αποφασισμένη στο ματς με την Ντάνκα Κόβινιτς, κατακτώντας με 6-0 το πρώτο σετ, έχοντας τρία break.

Η Κόβινιτς ξεκίνησε το δεύτερο σετ, κάνοντας break στο σερβίς της Σάκκαρη, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντέδρασε, σπάζοντας τρεις φορές το σερβίς της αθλήτριας από το Μαυροβούνιο (Νο 668 στον κόσμο) και φτάνοντας στο τελικό 6-1.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε 62% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 77% των πόντων (20/26) και το 50% στο δεύτερο (8/16), έσβησε τα 4/5 break-points της αντιπάλου της, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις 10 ευκαιρίες για break.

Παράλληλα είχε 10 winners (8 από το forehand), αλλά και 14 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Κόβινιτς είχε 4 winners και 28 αβίαστα λάθη.