Αθλητισμος

«Πάμε Ελλάδα!»: Ο Πετρούνιας μπορεί να γίνει ο πρώτος αθλητής με 3 Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους

Θα γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την αγχωτική πρόκριση;

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πετρούνιας: Ανάρτηση μετά την πρόκριση στον τελικό των κρίκων
Πετρούνιας: Ανάρτηση μετά την πρόκριση στον τελικό των κρίκων © ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πετρούνιας: Ανάρτηση μετά την πρόκριση στον τελικό των κρίκων - Θα γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την αγχωτική πρόκριση;

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι και επισήμως στον τελικό των κρίκων στους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού μετά τις 23:00 οριστικοποιήθηκε η πρόκριση στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μία πρόκριση που ήρθε με άγχος, καθώς δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελε στην εμφάνισή του και έτσι έπρεπε να περιμένει ως το τελευταίο γκρουπ για να δει αν θα είναι στην 8αδα της 4ης Αυγούστου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας του οποίου την προσπάθεια παρακολούθησε χθες από κοντά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, Μαρέβα, έδειξε τον προβληματισμό του για την εμφάνισή του, ωστόσο, φάνηκε αποφασισμένος να πάει στον τελικό σβήνοντας την χθεσινή εμφάνιση, για να κυνηγήσει το τρίτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

«Σήμερα ήταν μια μέρα για την οποία μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η ώρα τώρα όμως! Θα πω μόνο πως είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων για 3η φορά στη ζωή μου και φυσικά στις 4 Αυγούστου θα είναι μια διαφορετική μέρα από την σημερινή! Πάμε Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ποστ του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στους κρίκους.

Οι 8 του τελικού:

1. Ζινγκιουάν Ζου (Κίνα) 15.300
2. Γιανγκ Λιού (Κίνα) 15.233
3. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.966
4. Γκλεν Κουιλέ (Βέλγιο) 14.900
5. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.866
6. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 14.800
7. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733
8. Χάρι Χέπγουορθ (Μ. Βρετανία) 14.700

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d308qudmvd1l)

Πετρούνιας: «Ξέρω τα λάθη μου» είπε μετά την εμφάνισή του

Για την προσπάθειά του στον ημιτελικό είπε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές.

Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά. Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 - 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις - πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d30a4hz8ktnt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.