Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέθανε προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό

Ο 60χρονος άνδρας ανήκε στην αποστολή της Σαμόα - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέθανε προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό - Ο 60χρονος άνδρας ανήκε στην αποστολή της Σαμόα - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα, Λιονέλ Φατού Ελίκα, ο οποίος βρισκόταν στο Ολυμπιακό Χωρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα για τον 25χρονο αθλητή του Τουπουόλα Σεούα Άτο Πλοτζίτσκι-Φαοαγκάλι.

«Ο Λιονέλ ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές πυγμαχίας και ένας άνθρωπος που πίστευε στο Ολυμπιακό ιδεώδες» ήταν η δήλωση του Παούγκα Ταλαλελέι Παούγκα, προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέθανε προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό

Από ανακοπή καρδιάς έχασε τη ζωή του εντός του Ολυμπιακού Χωριού ο Λιονέλ Φατού Ελίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον 60χρονο προπονητή παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ομάδα έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν κατέστη εφικτό να κρατηθεί στη ζωή. Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για θάνατο από φυσικά αίτια.

Η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Φατουπάιτο, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη της για το γεγονός και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, στους οικείους και στους φίλους του εκλιπόντος.