Αθλητισμος

Αγγίζει την πρόκριση ο εξαιρετικός Πετρούνιας και διεκδικεί μετάλλιο

Η εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευτέρης Πετρούνιας: Αγγίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
Λευτέρης Πετρούνιας: Αγγίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 © ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Λευτέρης Πετρούνιας: Αγγίζει την πρόκριση - Η εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διεκδικήσει στις 4 Αυγούστου (16:00, ΕΡΤ2) το τρίτο του Ολυμπιακό μετάλλιο. Το πρόγραμμα που εκτέλεσε στον προκριματικό ήταν σχεδόν άψογο και όλα δείχνουν ότι τον στέλνει στον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στην αναμονή λοιπόν ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μπορεί η προσγείωση να του… έφυγε, αλλά οι υπόλοιπες ενέργειές του ήταν αρκετές για να του χαρίσουν 14.800 βαθμούς στην αξιολόγηση και να τον ανεβάσουν στην πρώτη θέση. Βέβαια υπολείπονται αρκετοί ακόμα αθλητές, όμως μοιάζει απίθανο να μην πάρει την πρόκριση ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών. Η αξιολόγησή του στην εκτέλεση ήταν 8.500, ενώ ο βαθμός δυσκολίας ήταν 6.300.

Δείτε την εξαιρετική του προσπάθεια:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d308qudmvd1l)

Πετρούνιας: «Ξέρω τα λάθη μου» είπε μετά την εμφάνισή του

Για την προσπάθειά του στον ημιτελικό είπε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές.

Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά. Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 - 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις - πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d30a4hz8ktnt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.