Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε από την Τελετή Έναρξης

Το φαντασμαγορικό σόου, η γαλλική ιστορία, η φλόγα και η μαγική Σελίν Ντιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αξέχαστες στιγμές από την τελετή έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αξέχαστες στιγμές από την τελετή έναρξης © Χ/ Paris 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αξέχαστες στιγμές από την τελετή έναρξης - Το φαντασμαγορικό σόου, η γαλλική ιστορία, η φλόγα και η μαγική Σελίν Ντιόν 

Ήταν μία πραγματικά ξεχωριστή ιδέα στην πόλη του Παρισιού που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατών. Αντί να περιοριστεί σε ένα στάδιο, η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μας ξενάγησε σε ολόκληρη την Πόλη του Φωτός με ένα πλωτό ταξίδι κατά μήκος του Σηκουάνα, με 10.500 αθλητές και 300.000 θεατές. Η αίσθηση που άφησε – και τα σχόλια σε παραδοσιακά μέσα και social media – ήταν ανάμεικτα.

Οι οργανωτές έστησαν πάνω στο ποτάμι ένα πολύχρωμο σόου που δεν κατάφερε να το σταματήσει ούτε λεπτό η δυνατή βροχή που έπεφτε στην πόλη. Και το καλύτερο οι Γάλλοι το κράτησαν για το τέλος. Μια παρέλαση σπουδαίων αθλητών του χθες και του σήμερα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ένας ευφάναστος βωμός και η επανεμφάνιση της Σελίν Ντιόν μάγεψε το κοινό που παρακολουθούσε τόσο από κοντά όσο και από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γιάννης και η Αντιγόνη κρατώντας την ελληνική σημαία

Η είσοδος της Ελλάδας στη μοντέρνου τύπου παρέλαση των αθλητών έγινε με τον Γιάννη Αντετοκούμπο και την χρυσή ολυμπιονίκη του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μια εικόνα που θα θυμόμαστε για καιρό στην Ελλάδα και που δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από ξένα μέσα ενημέρωσης. 

Aπέραντη υπερηφάνεια 🇬🇷🇬🇷🇬🇷 #TeamHellas #paris2024 #OpeningCeremony #Hellas

Posted by Hellenic Olympic Committee on Friday, July 26, 2024
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zozw6twjvd)

Η βροχή δε σταμάτησε στιγμή

Κανένας τελικά δεν φοβήθηκε τη βροχή που έπεφτε ειδικά το πρώτο δίωρο της εκδήλωσης, ούτε από τους θεατές, ούτε από τους αθλητές, αλλά περισσοτερο ούτε από τους διοργανωτές που δεν φαίνεται να άλλαξαν τίποτα από τον αρχικό προγραμματισμό τους. Ίσα ίσα που με τη βροχή έγιναν πολλές στιγμές ακόμη πιο εντυπωσιακές.

☔️ Spot the Brit... #Paris2024 Follow the opening ceremony LIVE ⬇️ https://telegraph.co.uk/olympics/2024/07/26/olympics-opening-ceremony-live-updates-paris-2024-latest/

Posted by The Telegraph on Friday, July 26, 2024

Ο μεγάλος Ζινεντίν Ζιντάν και ο μυστηριώδης μασκοφόρος

Η φλόγα πέρασε από πολλά χέρια  ως τη στιγμή που έφτασε στο βωμό. Ένας από αυτούς που την κράτησαν μέσα στην πόλη ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, για να την παραδόσει σε παιδιά που την έφεραν από τις κατακόμβες του Παρισιού και τα χιλιάδες κρανία τους στην πόλη του σήμερα.

Κεντρικό πρόσωπο που σχολίαζε με τον τρόπο του τις ενότητες που είχαν στήσει οι οργανωτές, ένας μυστηριώσης μασκοφόρος άνδρας. Πέρασε από το Λούβρο, τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου και τη Μόνα Λίζα , από μνημεία, αλλά και το Διάστημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zofd7whek9)

Τα τραγούδια που εντυπωσίασαν

Η Lady Gaga άνοιξε τον χορό των τραγουδιών - και εντυπωσιάσε αν και σε πλέιμπακ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zo1phbwjox)

Εντυπωσίασε και η Αγιά Νακαμουρά με τους χορευτές της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zov8r6xph5)

Πρωτοφανές και εντυπωσιακό ήταν το παντρεμα της μέταλ μπάντας Gojira με τη σοπράνο Μαρίνα Βιότι. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που μέταλ συγκρότημα βρέθηκε στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zor1srisx5)

Ένα μεγάλο πάρτυ

Χορός, πολύς χορός, με έντονη μουσική, ευρωπαϊκή. Αυτό είδαμε σε πολλές στιγμές της τελετής έναρξης, ένα πάρτι διαρκείας.

Η γαλλική ιστορία

Σε μια πόλη γεμάτη ιστορία, από μια χώρα που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές σε σπουδαία πρόσωπα. Πολύ περισσότερο στις 10 γυναίκες από τη γαλλική ιστορία: κάποιες περισσότερο γνωστές από άλλες, όλες όμως με καθοριστική δράση.

Το μεταλλικό άλογο που κάλπαζε στα κύματα

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές, οπτικά και αισθητικά, της τελετής ήταν ένα άλογο που κάλπαζε πάνω στα κύματα του Σηκουάνα με μια ιππεά, ένα σύμβολο της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του ολυμπιακοπυ πνεύματος.

Το αερόστατο με την ολυμπιακή φλόγα

Λίγο πριν φτάσει η φλόγα στον βωμό ο Ζιντάν την παρέδωσε στον Ραφαέλ Ναδάλ και αυτός στη Σερένα Γουίλιαμς, στον Καρλ Λιούις, τη Μαρί-Ζοζέ Περέκ, σε τρεις Γάλλους Παραολυμπιονίκες και σε έναν αιωνόβιο πλέον Γάλλο ολυμπιονίκη ποδηλάτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zrzwvkcee1)

Τον βωμό άναψαν ο Τεντί Ρινέρ (Ολυμπιονίκης του τζούντο) και η Μαρί Ζοζέ Περέκ (Ολυμπιονίκης του στίβου).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zs5syoh5ih)

Η μαγική Σελίν Ντιόν τραγούδησε τον «Ύμνο στην Αγάπη» και καθήλωσε τον πλανήτη 

Με μία ερμηνεία καθηλωτική η μοναδική Σελίν Ντιόν που δίνει τη δική της μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει έκλεισε την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια φανερά συγκινημένη μάγεψε ξανά με τη φωνή της, τραγουδώντας από τον πρώτο όρο του Πύργου του Άιφελ και τους Ολυμπιακούς κύκλους. Το κομμάτι που ερμήνευσε είναι «ο Ύμνος στην Αγάπη» της Εντίθ Πιάφ (L'hymne a l'amour).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2zshxucmim9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.