Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς θα γίνει η θεαματική πλωτή παρέλαση

Η διαδρομή των αθλητών κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Πώς θα γίνει η θεαματική πλωτή παρέλαση

Με «παρέλαση» 10.000 αθλητών στην καρδιά του Παρισιού, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων υπόσχεται ένα τεράστιο θέαμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η τελετή δεν θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο, αλλά κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.

10.000 αθλητές κατά μήκος του Σηκουάνα

Οι Ολυμπιακές ομάδες θα βρίσκονται σε βάρκες, τις οποίες θα παρακολουθούν περίπου 300.000 θεατές, σε μια επίδειξη που σκηνοθετεί ο Τομά Ζολί, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής.

Οι βάρκες θα μεταφέρουν περισσότερους από 10.000 αθλητές κατά μήκος μιας διαδρομής 6 χιλιομέτρων κατά μήκος του ποταμού.

Πηγή: BBC

Η Πόλη του Φωτός

Τα σκάφη θα περάσουν από μερικές από τις πιο γνωστές γέφυρες και αξιοθέατα της πόλης στο ταξίδι τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης – συμπεριλαμβανομένου του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων και, φυσικά, του Πύργου του Άιφελ – πριν φτάσουν στο Τροκαντερό.

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί καθώς ο ήλιος θα δύει στα δυτικά της πόλης, γεγονός που οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα εδραιώσει ακόμη περισσότερο τον θρύλο της Πόλης του Φωτός. Ο πρόεδρος των αγώνων Tony Estanguet υποσχέθηκε ότι η χρονική συγκυρία θα κάνει την παράσταση «πιο μεγαλειώδη, με μια πραγματικά ποιητική διάσταση».

Κάμερες σε κάθε σκάφος

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ανέφεραν ότι θα υπάρχουν κάμερες σε κάθε σκάφος για να δείξουν τους αθλητές από κοντά, καθ' όλη τη διάρκεια της πλωτής παρέλασης.

Ωστόσο, αυτό αποτελεί πρόκληση καθώς οι Ολυμπιακές αποστολές διαφοροποιούνται ανάλογα τη χώρα. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, στέλνουν 600 αθλητές, ενώ ορισμένα μικρότερα έθνη εκπροσωπούνται από έναν και μόνο αθλητή.