Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανησυχίες για βροχοπτώσεις κατά την Τελετή Έναρξης

Θα κάνει το χατίρι στο Παρίσι ο καιρός;

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πυργος αιφελ
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα μπορούσε να ξεκινήσει με κακοκαιρία © ΕΡΑ/ALI HAIDER

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανησυχίες για βροχόπτωση κατά την Τελετή Έναρξης

Ανησυχία για την μεγάλη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, προκαλούν οι μετεωρολόγοι που προειδοποιούν για πιθανότητα βροχής, στην πρώτη ανοιχτή τελετή του θεσμού.

Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι
Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι © ΕΡΑ/ALI HAIDER

Ο κίνδυνος βροχών δεν μπορεί να αποκλειστεί

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή την Παρασκευή 26 Ιουλίου κάτω από πολύ συννεφιασμένο ουρανό, αλλά «ο κίνδυνος βροχών δεν μπορεί να αποκλειστεί», προειδοποιεί η Météo-France.

Το τηλεοπτικό δίκτυο La Chaîne Météo εκτιμά τον κίνδυνο βροχής σε πάνω από 40% και τίθεται το ερώτημα αν τελικά θα βγει ο ήλιος για τους 6.500 αθλητές που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Η εκδήλωση, την οποία θα παρακολουθήσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές, θα διεξαχθεί κατά μήκος σχεδόν 6 χιλιομέτρων του ποταμού Σηκουάνα και θα μπορούσε να αμαυρωθεί από την κακοκαιρία, προειδοποιεί το BFMTV. Ήταν ένα αναγκαίο ρίσκο που θα έπαιρναν οι Γάλλοι όταν αποφάσιζαν να πραγματοποιήσουν την τελετή έναρξης στα ανοιχτά επί του ποταμού, αντί σε ένα στάδιο.

Σημαντικός κίνδυνος βροχής στην Τελετή Έναρξης

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, ο κίνδυνος αυτός είναι σημαντικός και δεν μπορεί να αποκλειστεί. Στο σημερινό δελτίο, η Météo-France αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι «ελαφρώς βροχερός» στο βόρειο μισό της χώρας αυτή την Παρασκευή. «Το απόγευμα, ο ουρανός θα είναι μάλλον συννεφιασμένος στο βόρειο τμήμα της χώρας, ιδίως από το εσωτερικό της Βρετάνης έως τα όρια της περιφέρειας Île-de-France, όπου οι βροχές θα επαναδραστηριοποιηθούν», αναφέρει η υπηρεσία.

Θα μπορούσε να διαταράξει την Τελετή Έναρξης;

Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου, η Météo-France συνοψίζει: «Ο κίνδυνος βροχών κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δεν μπορεί να αποκλειστεί». Στην καλύτερη περίπτωση, η τελετή, που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ.(8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί κάτω από «πολύ συννεφιασμένο» ουρανό. Αλλά ακόμη και με ελαφριά βροχή, το σόου της τελετής υπόσχεται να είναι μεγαλοπρεπές.

Ο κίνδυνος βροχής στην πρωτεύουσα στις 7 το απόγευμα (8μ.μ. ώρα Ελλάδας) είναι περίπου 40% και θα αυξηθεί σε 48% μέχρι τις 11 το βράδυ (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 υπό βροχή;

Η La Chaîne Météo ανέφερε με τη σειρά της ότι «ο κίνδυνος βροχών είναι χαμηλός» κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, ο οποίος εκτιμάται μεταξύ 20% και 30%. Ωστόσο οι εκτιμήσεις αυτές επικαιροποιήθηκαν νωρίς την Παρασκευή: ο πάροχος ειδήσεων τοποθετεί τώρα τον κίνδυνο βροχής στο 50% μεταξύ 8μμ και μεσάνυχτα (ώρα Γαλλίας) και κάνει λόγο για «ελαφρές βροχές».

Ωστόσο, το τελευταίο δελτίο τους την Πέμπτη ανέφερε ότι «ο καιρός θα είναι μάλλον ξηρός κάτω από πολύ συννεφιασμένο ουρανό με μερικά σύντομα σημεία ηλιοφάνειας, με θερμοκρασία περίπου 22°C γύρω στις 9μμ (10μ.μ. ώρα Ελλάδας) και θερμοκρασία περίπου 24°C, δεδομένης της υψηλής υγρασίας στην ατμόσφαιρα).

Η τελετή έναρξης θα ολοκληρωθεί γύρω στις 11.30μμ. (00.30 ώρα Ελλάδας) Ωστόσο, σύμφωνα με τη Météo-France και τη La Chaîne Météo, «σποραδικές βροχοπτώσεις» θα πλήξουν την πρωτεύουσα μερικές δεκάδες λεπτά αργότερα, μεταξύ των μεσάνυχτων και των 2 π.μ.( 1:00 και 3:00 π.μ ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου 27 Ιουλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.