Αθλητισμος

Μήπως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις κάποιο extreme sport;

Βungee jumping, wind tunnel, ιππασία στη θάλασσα είναι μερικά μόνο από όσα extreme ή εναλλακτικά sports και δράσεις μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Μαριάννα Μανωλοπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 926
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εxtreme, εναλλακτικά sport και δράσεις που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι αν μείνεις στην Αθήνα

Tολμηρές βουτιές στον αέρα, πτώση από αεροπλάνο, ιππασία στη θάλασσα εκεί που σκάει το κύμα, πεζοπορίες στην Πάρνηθα... όλα τσεκ! Αν στο bucket list του καλοκαιριού σου είναι τα extreme αλλά και τα πιο εναλλακτικά sport, ήρθε η στιγμή να ρισκάρεις και να δοκιμάσεις.

Εxtreme και εναλλακτικά sport που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι αν μείνεις στην Αθήνα

Άλμα Tandem

Τώρα που η πόλη είναι σχεδόν άδεια και έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, μια κοντινή απόδραση για να ζήσεις αυτήν την εμπειρία, αξίζει. Μετά από μια ενημέρωση στο έδαφος η ομάδα του Skydive Athens (6970300222) που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα (Κάστρο Βοιωτίας) σε ετοιμάζει για… απογείωση κυριολεκτικά. Η δράση ξεκινά και πλησιάζει η στιγμή που το αεροπλάνο φτάνει στα 8.000 (Tandem Light) ή 14.000 πόδια (Tandem Jump), ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, και εσύ ετοιμάζεσαι να βουτήξεις στο κενό. Πώς όμως θα το κάνεις αυτό; Κλείνεις το ραντεβού σου, είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά, και απολαμβάνεις την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης από αεροπλάνο από τις 9:00 έως τις 18:00 όλα τα ΠΣΚ του Αυγούστου.

Βungee jumping

© Zulu Bungy

Μια βουτιά στον αέρα δεν είναι ποτέ αρκετή, οπότε αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα και να κάνεις bungee jumping αξίζει να βρεθείς στον περίφημο Ισθμό της Κορίνθου και να βρεις τους πάντα πρόθυμους και ευγενικούς ανθρώπους του Zulu Bungy (2741049465). Ακριβώς μπροστά σoυ θα απλωθεί ένα μαγευτικό τοπίο του οποίου το μεγαλείο δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 17:30, δεν χρειάζεται κράτηση, περιμένεις τη σειρά σου, ενημερώνεσαι για τη διαδικασία, φοράς τον εξοπλισμό σου και η στιγμή για την οποία ανυπομονείς, φτάνει… Κρατάει περίπου 20 λεπτά και δεν την ξεχνάς ποτέ!

Wind Tunnel

Μισή ώρα μόλις μακριά από την Αθήνα θα βρεθείς στην τοποθεσία Λάκκα Καλογήρου (Πάχης Μεγάρων) για να συναντήσεις την ομάδα των Skydive Attica που θα σε εκπαιδεύσει πριν δοκιμάσεις το πολυπόθητο Wind Tunnel. Πρόκειται για ένα προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης. Σε έναν θάλαμο διαμέτρου 2,5 μέτρων και 6 μέτρων ύψους, δύο πολύ ισχυροί κινητήρες δημιουργούν ένα κάθετο ρεύμα που σηκώνει το σώμα σου και σε κάνει να πετάς, ενώ ζεις την πραγματική συγκίνηση της ελεύθερης πτώσης, ακριβώς όπως σε ένα άλμα με αλεξίπτωτο. Για να μπορέσεις να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα κάλεσέ τους στο 6970300222 ώστε να προγραμματίσεις το ραντεβού σου. Θα είναι ανοιχτά έως 3-4 Αυγούστου και έπειτα από 31 του μήνα. Διαθέσιμες ώρες πτήσης: 10:30, 13:30, 16:00 τα ΣΚ.

Trekking

© Trekking Hellas

Ο Αύγουστος χρειάζεται και την πεζοπορία του. Η ομάδα Trekking Hellas διοργανώνει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού πεζοπορίες από Αθήνα προς Υμηττό (10 και 25 Aυγούστου) και Πεντέλη (3 και 18 Αυγούστου). Με την καθοδήγηση των έμπειρων συνοδών θα πεζοπορήσεις, θα απολαύσεις διαδρομές σε μονοπάτια, θα αντιληφθείς τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει μια εξόρμηση στο βουνό τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα μαθαίνεις για την άγρια ζωή, αλλά και για τα ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος της κάθε περιοχής. Φύση, άσκηση και ευεξία, όλα σε ένα! Εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τα Weekly hikes, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά στο 2109238661 για να μάθεις περισσότερα.

Railbiking

© Railbiking in Greece

Ποδηλασία πάνω σε ράγες τρένου έχεις κάνει; Στο Railbiking in Greece θα δοκιμάσεις την απόλυτη περιπέτεια από τα Μέγαρα στην απόκρημνη παράκτια περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι τρεις ώρες, με αρκετές στάσεις, ενώ το συνολικό μήκος της διαδρομής με επιστροφή είναι 14 χιλιόμετρα άνετης ποδηλασίας. Η νυχτερινή διαδρομή είναι η αγαπημένη μας, ξεκινάει λίγο πριν τη δύση του ηλίου στις 17:30, ενώ στην επιστροφή ταξιδεύεις υπό το φως του φεγγαριού. Θα ακούσεις ιστορίες αρχαίων μύθων και σύγχρονης ιστορίας. Επικοινώνησε με τους Γιώργο (6931832522) και Αρτέμιο (6937416888) ή ηλεκτρονικά για να κλείσεις τη διαδρομή σου για όλο τον Αύγουστο.

Ιππασία στη θάλασσα

© Exploro Loco

Από την άλλη πάλι, σου λείπει το στοιχείο του νερού… φοράς το μαγιό ή τη βερμούδα σου και ετοιμάζεσαι για ιππασία στην παραλία της Βραυρώνας. Εκεί δίνεται το ραντεβού, στις 25 Αυγούστου και ώρα 12:00, όπου γνωρίζεις τα αλογάκια, τους δίνεις χρόνο να σε εμπιστευτούν και να σε αγαπήσουν, και ανάλογα με τα group χωρίζεστε σε υποομάδες. Απολαμβάνεις τη μονόωρη βόλτα, δροσίζεσαι με μια βουτιά, σε τραβούν και αναμνηστικές φωτογραφίες αν το θελήσεις. Αφού ολοκληρωθεί η δραστηριότητα και για τα 2-3 group, αποχαιρετάς τα άλογα και τους εκπαιδευτές και ακολουθείς το οργανωμένο πικ νικ, για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει τη βόλτα του ή το μπάνιο του στην περιοχή. Για να τα ζήσεις όλα αυτά επικοινώνησε με τους Exploro Loco (2105222675) που θα σε κατατοπίσουν αναλόγως.

Θαλάσσια sports

© Freepik

Ψάχνεις για ένα θαλάσσιο sport που θα σε αναζωογονήσει; Sup yoga, wake surf ή κατάδυση, τι προτιμάς αυτό το καλοκαίρι; Αν αποφασίσεις το sup, η διαδικασία είναι απλή, ανεβαίνεις για αρχή στη σανίδα, ξεκινάς με μια εύκολη καθιστή στάση και καταλήγεις να πειραματίζεσαι με τις στάσεις, όπως εκείνη του σκύλου, low lunge κ.ά ακολουθώντας τις οδηγίες του εκπαιδευτή σου. Τα μαθήματα γίνονται στο Μεγάλο Καβούρι και στην παραλία απέναντι από τον Αστέρα, από την Τrue Life Sports (2108961510), με προπονητή τον Σταύρο Aθανασόπουλο, όλον τον Αύγουστο. Δύο τμήματα κάθε μέρα πρωινές ώρες 11:30-13:00 και 19:15-20:45. Για wake surf θα καλέσεις τη θρυλική σχολή Lolos Ski Center (6944316100) που είναι ανοιχτή από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ, ενώ για  scuba diving επικοινώνησε με τους Extreme Divers (2109730929) οι οποίοι θα σε ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο του βυθού (κλειστά 15-18/8). Aν ξέμεινες στην πόλη λοιπόν, αλλά θες να κάνεις κάτι δημιουργικό και διαδραστικό, τώρα ξέρεις! 

Μήπως να υιοθετήσεις και μια παραλία;

© Togay Tanyolac/ WWF

Πώς θα σου φαινόταν αν αυτό το καλοκαίρι, πέρα από τις κλασικές δραστηριότητες, υιοθετούσες μια παραλία με τους κολλητούς σου; Το να έχεις μια «δική σου» παραλία, μια παραλία που θα παρακολουθείς, θα φροντίζεις με συνέπεια και θα καταγράφεις την παράκτια ρύπανσή της, τουλάχιστον 2 φορές (Απρίλιο και Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) με βέλτιστη συχνότητα καταγραφών τις 4 φορές το έτος (Ιούνιο ή Ιούλιο και Δεκέμβριο ή Ιανουάριο επιπλέον), δεν είναι μόνο μια δράση που μπορεί να σε φέρει ακόμη πιο κοντά με τους αγαπημένους σου, αλλά και πολύ σημαντική για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και της προστασίας των θαλασσών μας. Η διαδικασία είναι απλή και άμεση, μπαίνεις στο site του WWF Ελλάς (https://adoptabeach.wwf.gr/), ενημερώνεσαι για το πρωτοποριακό πρόγραμμα πώς θα υιοθετήσεις μια παραλία, δημιουργείς την ομάδα υιοθεσίας σου και αναλαμβάνεις δράση έπειτα από τις οδηγίες που θα λάβεις από τους ειδικούς. Προλαβαίνεις μέσα στον Ιούλιο, βιάσου και δεν θα το μετανιώσεις. Η φάση είναι πέρα από χρήσιμη και διασκεδαστική!