Αθλητισμος

Παραπληγικός αθλητής μεταφέρει την Φλόγα με την βοήθεια εξωσκελετού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Κέβιν Πιέτ είναι παίκτης του τένις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παραπληγικός αθλητής μεταφέρει την Φλόγα με την βοήθεια εξωσκελετού

Ένα βίντεο δείχνει τον αθλητή Κεβίν Πιέτ, ο οποίος είναι παραπληγικός, να περπατά ξανά με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού, ενώ κρατά την Ολυμπιακή φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ο Κέβιν Πιέτ είναι η προσωποποίηση της αφοσίωσης στην επίτευξη ενός σκοπού.

Η ανάρτηση που έγινε viral συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Ο Kέβιν Πιέτ, παραπληγικός από ένα ατύχημα, έγραψε ιστορία σήμερα μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα με τον εξωσκελετό του!».

«Ο Κεβίν είναι η ενσάρκωση της αθλητικής δέσμευσης, της επιθυμίας για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και του πνεύματος της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, με μεταδοτική ενέργεια! Παρά το ατύχημα που τον άφησε παραπληγικό πριν από 11 χρόνια, ο Κέβιν δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Αντιθέτως, επέστρεψε στο τένις ως παρα-αθλητής και έγινε "πιλότος" εξωσκελετού».

Στο βίντεο, οι θεατές ξεσπούν σε επευφημίες και τον υποστηρίζουν θερμά. Με τον εξωσκελετό, ο Πιετ μπορεί να σηκώνεται, να περπατά και να εκτελεί καθημερινές εργασίες με μια νέα αίσθηση ελευθερίας, δείχνοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Πριν από δέκα χρόνια, ένα τροχαίο ατύχημα στέρησε από τον Γάλλο αστέρα του τένις την ικανότητα να περπατάει. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα στη ζωή του. Παρά το γεγονός ότι το αναπηρικό αμαξίδιο αποτελεί τον μόνιμο σύντροφό του, ο Πιετ κάποιες μέρες χρησιμοποιεί έναν υψηλής τεχνολογίας εξωσκελετό, με τη βοήθεια της εταιρείας Wandercraft, με την οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια.